BusinessCompanii

Geopost, acţionarul majoritar al DPD, afaceri de 4 miliarde de euro în 2012

Geopost, divizia de livrări expres a Poştei Franceze şi acţionarul majoritar al DPD a încheiat anul 2012 cu afaceri de 4 miliarde de euro, în creştere faţă de 2011, când înregistrase o cifră de afaceri de 3,6 miliarde euro. Creşterea vine pe fondul măririi volumui operaţional şi pe cel al investiţiilor în logistică şi noi tehnologii.

GeoPost, subsidiara La Poste, a livrat anul trecut 720 de milioane de colete, cu 5,9% mai mult decât în 2011, consolidându-şi poziţia de al doilea mare jucător pe piaţa serviciilor de curierat din Europa, după Deutsche Post DHL. Acest volum reprezintă, în mare parte, segmentul business ( B2C – livrări e-commerce şi e-tailer ).

Creşterea afacerilor La Poste este datorată evoluţiilor pozitive ale subsidiarelor ColiPoste ( Franţa ) şi GeoPost ( Reţeaua DPD, ChronoPost International, Exapaq şi Pickup Services ) dar nu în ultimul rând noilor achiziţii făcute în Spania ( Seur SA ), Ungaria ( GTR Logistics ) şi Marea Britanie (Bio Cair ). Investiţiile în infrastructură, logistică, şi echipemente IT, cumulate cu deschiderea de noi filiale, confirmă cota de piaţă de 17.7% în Europa a grupului.

De la 1 iulie 2012, Geopost a lansat programul TOTAL Zero pe pieţele cheie din Europa. Programul presupune cuantificarea emisiilor de carbon, centralizarea lor şi compensarea noxelor care nu pot fi evitate, prin achiziţionarea de credite de emisii. Grupul va implementa noi programe menite să reducă emisiile de noxe rezultate în urma activităţii de curierat.

La Poste aşteaptă de la 2013 noi creşteri financiare şi mărirea cotei de piaţă pe segmentul livrărilor expres. Sunt preconizate noi investiţii în mărirea activităţii operaţionale, în sisteme IT şi în îmbunătăţirea serviciilor.

GeoPost este prezent pe piaţa locală prin DPD România, companie aflată în top 5 curieri, cu o cifră de afaceri de peste 45 milioane lei în 2012, în creştere cu 26% faţă de anul precedent.

Grupul GeoPost este compania care conduce livrările expres ale subsidiarelor Grupului La Poste, şi un jucător cheie pan-European. Înglobează subsidiare care au stabilit poziţii remarcabile pe pieţele interne, precum SEUR în Spania, Chronopost International în Franţa şi Portugalia, Exapaq în Franta, Pickup Services în Franţa, şi DPD în majoritatea ţărilor unde  GeoPost activează. GeoPost deţine cea mai bună reţea de transport din Europa, ce ajunge în 230 de tari, la mai mult de 300.000 de clienţi din lumea întreagă. Grupul a avut venituri de 4.026 miliarde de euro în 2012, şi se poziţionează pe primul loc pe piaţa livrărilor expres din Franţa şi ai doilea in Europa.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button