Gadget

Gameleon, primul startup român inclus în programul Mozilla Web FWD

gameleonMozilla WebFW – un accelerator de startup-uri fondat de Mozilla – va începe pe 19 februarie o nouă sesiune  de pregătire. Pentru prima dată, un startup din România se află printre cele opt echipe calificate.

Gameleon, un startup fondat de Victor Popescu, este o platformă web care le oferă utilizatorilor posibilitatea de a-și crea propriu browser de jocuri fără a avea vreun fel de experiență în programare. Astfel, Gameleon se va întâlni în cadrul Mozilla Web FWD cu echipe din Atena, Boston, San Francisco, Vancouver sau din Eugene, Oregon.

Echipele selectate de Mozilla au acces gratuit la programul incubatorului şi posibilitatea de a accesa finanţare. „WebFWD își propune să sprijine pe cei ce doresc să pornească o afacere pe parcursul a trei luni de instruire. Acesta constă în cursuri de pregătire săptămânale, sesiuni și exerciții, întâlniri cu experții din industrie și ghidare continuă de la cei mai buni specialiști ai lumii. După absolvirea programului, echipele pot să se califice pentru o finanțare din partea Mozilla”, spunea în cadrul evenimentul How to Web (desfășurat în toamna anului trecut la București) Diane Bisgeier, program manager în cadrul Mozilla Web FWD.

Lansat în 2011, programul dezvoltat de Mozilla le oferă celor care construiesc tehnologii uneltele necesare pentru a-şi pune la punct afacerea. Ce aşteaptă în schimb? Ca antreprenorii să se concentreze pe dezvoltarea tehnologiilor şi să dea înapoi comunităţii din cunoştiinţele pe care le acumulează. Potrivit managerului, primele proiecte participante au benefiat deja de runde de finanţări în valoare totală de circa 400.000 de dolari din partea unor instituţii financiare.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button