Intel a prezentat cele mai noi și inovatoare Ultrabook-uri și dispozitive 2:1 disponibile pe piața locală, în cadrul unui eveniment la care au participat reprezentanți ai industriei IT&C și mass-media. Compania a expus de asemenea cele mai noi tablete și telefoane inteligente Intel Inside, ce se vor afla în oferta de Sărbători a principalilor retaileri.
Intel a prezentat peste 50 de produse inovatoare Intel Inside, disponibile pe piața locală în oferta de Sărbători: Ultrabook-uri, dispozitive 2:1, notebook-uri, sisteme All-in-One, servere, desktop PC-uri, tablete și telefoane inteligente. Alături de companiile Acer*, Altex*, Asus*, cel.ro*, Dell*, eMag*, Eta2U*, Fujitsu*, GIGABYTE*, HP*, Lenovo*, Maguay*, Motorola*, Prestigio*, RHS*, Samsung*, Sony*, Toshiba* și ZTE*, Intel a demonstrat cum existența unei game variate de produse permite utilizatorilor să aleagă exact dispozitivul de care au nevoie și care să îi reprezinte cel mai bine, asigurând o experiență unică de computing.
În cadrul evenimentului, Intel a anunțat oficial în România cea de-a patra generaţie a familiei de procesoare Intel Core, prezentând sisteme Ultrabook şi dispozitive 2:1 inovatoare, echipate cu ecran tactil.
PC-ul se află în continuă transformare
Cu ajutorul tehnologiilor Intel, PC-ul se reinventează constant, atât pentru utilizatorii de acasă, cât și pentru companii. În prezent, pe piață există o gamă variată de dispozitive cu forme și configurații diferite, ce permite utilizatorilor să aleagă exact ceea ce au nevoie, în forme, culori și dimensiuni care să îi reprezinte. Mai mult, consumatorii finali, de acasă sau din companii, pot combina acum modele de utilizare în dispozitive inovatoare, precum cele 2:1.
Intel a dat astăzi publicității rezultatele unui studiu realizat de Mercury Research în companii mari și mijlocii din România, conform căruia majoritatea companiilor consideră că perioada maximă de utilizare a dispozitivelor IT (laptopuri, Ultrabook-uri și desktop PC-uri) trebuie să fie cuprinsă între 3 și 5 ani. Astfel, 41% dintre companii consideră că laptopurile trebuie înlocuite la un interval între 3 și 5 ani, iar 52%, că desktop PC-urile trebuie schimbate la aceeași perioadă.
Potrivit studiului, perioada de 3-5 ani este ideală pentru înlocuirea dispozitivelor, astfel încât acestea să nu reprezinte un risc de securitate pentru companie.
Valoarea medie a pagubei pierderii/furtului informației stocate în sistemele informatice este estimată la 37.000 de euro pe dispozitiv, cu mult față de valoarea efectivă a acestuia, estimată în medie la 1.600 de euro. Respectând această perioadă, 51% dintre companiile din România declară că își înlocuiesc laptopurile după 3-5 ani și 47% dintre ele – desktop PC-urile la același interval.
În medie, companiile cu peste 100 de angajați din România folosesc 35 de laptopuri.
Peste 90% dintre companii securizează informația prin parola de deblocare a sistemului de operare. Mai puțin de jumătate din companiile intervievate folosesc și alte forme de securizare. Există un număr mic de companii (6%) care nu utilizează deloc sisteme de protecție a datelor.
Performanță la 7010m altitudine pe muntele Khan Tengri
Alături de Bogdan Georgescu, pe scenă a urcat și Adrian Fako (26 de ani), un tânăr alpinist din București. Împreună cu Adrian Rusu (26 de ani), Daniel Rusu (24 de ani) şi Mihai Santa (23 de ani), Adrian a urcat în perioada iulie-august 2013, pe muntele Khan Tengri (7010m) din masivul Tian Shan din Kîrgîzstan. Expediția a fost parte a proiectului tinerilor de a cuceri toate cele 5 vârfuri de peste 7.000m din spațiul fostei Uniuni a Republicilor Sovietice Socialiste (URSS) .
Însoțiti de cel mai mic și ușor Ultrabook din lume, Sony Vaio Pro 11 (doar 870gr), cu procesor Intel® Core™ din cea de-a patra generație, Intel® Core™ i5-4200U, cei patru alpiniști au putut comunica cu familiile, prietenii în timpul expediției, dar și realiza fotografii și videoclipuri care au fost postate pe bloguri și rețele de socializare. Ultrabook-ul a fost folosit împreună cu un telefon conectat prin satelit. Toate caracteristicile revoluționare ale celei de-a patra generații a gamei de procesoare Intel Core au permis Ultrabook-ului să asigure comunicarea de pe masivul Khan Tengri.
“Ultrabook-ul echipat cu tehnologie Intel, care ne-a însoțit în aventura pe muntele Khan Tengri, ne-a ajutat să ținem legătura cu prietenii și familia pe parcursul întregii expediții. Cu ajutorul tehnologiei ne-am depășit limitele, în același timp rămânând conectați cu ceilalți în condiții extreme”, a declarat Adrian Fako.