GadgetTrends

Gadget trends: Samsung a adus noul TV UHD Curved și în România

Curved UHD 1Samsung anunță lansarea pe piața locală a primei game de televizoare curbate Ultra High Definition (UHD). Samsung UHD Curved va fi prezent pe piață în variantele de 55 și 65 inci, urmând ca în a doua parte a anului să fie lansat și modelul de 78 de inci.   

Ana-Maria Pasculescu„Samsung acordă o atenție deosebită dezvoltării de noi tehnologii și produse care să răspundă nevoilor utilizatorilor. Cand vorbim de televizoare, consumatorii doresc sa fie în mijlocul acțiunii ce se desfășoară pe ecran! Iar prin noua gamă de televizoare UHD cu ecran curbat redefinim experiența de vizionare, telespectatorii fiind mai aproape de activitățile preferate, indiferent dacă vorbim de Sport, Film sau Călătorii”

Ana-Maria Păsculescu, Head of CE Product Managers în cadrul Samsung Electronics România

În urma unui studiu Samsung, aflat în derulare pe piața locală, cu privire la experiența vizuală pe care o oferă un televizor curbat UHD în comparație cu unul plat, 81% dintre respondenții de până acum au declarat că preferă televizorul curbat. Mai mult, 57% dintre aceștia au spus că se simt „învăluiți de acțiune”, 48% că ecranul le oferă un câmp vizual amplu, ca și când ei ar fi în mișcare și nu imaginea. De asemenea, în cadrul cercetării Samsung, participanții au remarcat că există diferențe majore la nivel de imagine, contrast-culoare, design și iluzia de efecte 3D, apreciind faptul că imaginea se vede la fel de bine și din lateral pe un ecran curbat, comparativ cu unul plat.

Noua gamă Samsung Curved UHD le oferă utilizatorilor o experiență de vizionare mult mai intensă, datorită câmpului de vizualizare lărgit și adâncimii imaginii. Curbura televizorului mărește dimensiunile câmpului de vizionare printr-un efect de panoramare, iar distanța este egală de la oricare punct al acestuia către ochi, ceea ce duce la minimalizarea distorsiunilor de la marginea ecranului.

În urma unei cercetări realizate de Samsung la nivel global cu scopul de a le oferi utilizatorilor cea mai captivantă și plăcută experiență TV, s-a observat că experiența utilizatorului este mult îmbunătățită la o distanță de 3-4m. Astfel, Samsung a dezvoltat o curbură optimă de 4200R, capabilă să redea cea mai bună calitate a imaginii la această distanță. În același timp, forma ecranului respectă anatomia ochiului, ceea ce aduce un plus de confort.

Curved UHD 5

În plus, ecranele curbate oferă un contrast mai bun, deci imagini mai clare. Auto Depth Enhancer este algoritmul care ajustează automat contrastul pentru o profunzime mai ridicată a imaginii oferind în același timp un efect 3D fără ochelari. Totodată tehnologia PurColor intensifică culoarea redată de televizoarele UHD cu ecran curbat.

Noile televizoare Samsung Curved UHD combină rezoluția de patru ori mai mare față de cea Full HD cu ecranul curbat optimizat pentru experiente naturale, oferind o calitate uimitoare a imaginii. Pentru ca telespectatorii să beneficieze de cea mai bună calitate a imaginii indiferent de sursa acesteia, Samsung a dezvoltat funcția UHD upscaling, ce permite ca într-un algoritm în patru pași sa îmbunătățescă imagini HD sau Full-HD până la o calitate aproapiată de standardul UHD. Totodată, tehnologia UHD Dimming contribuie la optimizarea calității imaginii, prin procesarea fiecărui bloc de imagine, redând nuanțe de negru mai profunde și un contrast îmbunătățit.

De asemenea, Samsung Curved UHD TV este compatibil cu toate standardele existente astăzi pe piață iar, datorită Evolution Kit, acesta va fi compatibil și cu alte standarde ce vor apărea pe piață în viitor, kit-ul făcând posibilă actualizarea procesorului, memoriei și software-ului.

Curved UHD 8

Funcțiile Smart au fost actualizate pentru a îmbunătăți și mai mult experiența oferită utilizatorilor. Astfel, funcția Multi Link aduce posibilitatea de multitasking pe televizor, permițându-le utilizatorilor să împartă ecranul în două zone pentru a putea urmari un canal TV si a naviga pe internet sau în aplicații, în același timp.

O altă funcție Smart foare atractivă este Football Mode, un mod de vizionare a meciurilor de fotbal care oferă funcții speciale – un verde accentuat, culori optimizate, sunet cu efect multi-surround accentuat și funcția Zoom-In care permite selectarea unei zone și mărirea acesteia, pentru observarea atentă a unor detalii, funcție de highlight manual a unor secvențe importante. În plus, pot fi revăzute anumite secvențe ale meciului pe o porțiune a ecranului, în timp ce pe restul televizorului continuă difuzarea meciului live.

Pentru ca această experiență să fie una de top, Samsung Curved UHD TV aduce și un procesor Quad Core + de două ori mai rapid.

Prin combinarea tehnologiei Ultra High Definition cu ecranul curbat, Samsung își dorește să le ofere utilizatorilor posibilitatea de a se bucura de cea mai inovatoare experiență de vizionare, în confortul propriei locuințe.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button