GadgetSmartphoneTrends

Gadget trends: Google lucrează la un smartphone cu senzori 3D

google tangoGoogle, una dintre cele mai importante companii din tehnologie la nivel mondial, a dezvăluit cel mai recent prototip de smarphone la care lucrează, anunţă jurnaliştii BBC.

Dezvoltat pe baza unui software customizat şi cu hardware creat special pentru acest proiect, smartphone-ul vă va permite să creaţi o hartă 3D a împrejurimilor.

Astfel, senzorii device-ului îi permit acestuia să realizeze peste 250.000 de măsurători 3D pe secundă şi să îşi updateze poziţia în timp real.

Potrivit oficialilor Google, Proiectul Tango, aşa cum a fost denumit acest prototip, ar putea include printre aplicaţii, unele de indoor mapping, care să ajute nevăzătorii să se deplaseze prin locuri necunoscute fără ajutor, sau de gaming.

Ca şi în cazul Google Glass, gigantul din Silicon Valley le-a oferit dezvoltatorilor 200 de device-uri pentru a le studia şi pregăti viitoare aplicaţii.

“Scopul Proiectului Tango este de a oferi device-urilor mobile o înţelegere umană asupra spaţiului şi mişcării”, au declarat reprezentanţii Google.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button