GadgetPC & LaptopTablete

Gadget Trends: Cum să îți protejezi notebook-ul și tableta în anotimpul rece

În timp ce noi, utilizatorii, recurgem la eșarfă și mănuși, uităm adesea că și tovarășii noștri digitali pot fi afectați de schimbarea temperaturilor exterioare. Cei care doresc să își protejeze notebook-ul sau tableta în anotimpul rece trebuie să urmeze câteva sfaturi utile pentru a păstra performanța dispozitivului la nivel optim.

Evitați temperaturile sub cinci grade

Notebook-urile și tabletele necesită temperaturi moderate pentru a funcționa la performanțele optime ale sistemului. O parcurgere rapidă a manualului de instrucțiuni oferă informații cu privire la intervalul de temperatură în care dispozitivele se află în zona de siguranță.

De exemplu, în cazul Ultrabook™-ului de business Toshiba Portégé Z20t-B temperatura de funcționare se recomandă a fi între 5 și 35 de grade Celsius. Pentru ca acest notebook să funcționeze în parametrii optimi și la capacitate maximă, este recomandat să nu fie utilizat în temperaturi mai scăzute, pe perioade lungi de timp sau lăsat peste noapte în mașină.

Încărcați bateriile la temperatura camerei

Nu numai performanța are de suferit de pe urma temperaturilor scăzute, dar și capacitatea bateriei scade semnificativ. Odată cu reîncărcarea notebook-ului la temperaturi scăzute, sub cinci grade Celsius, procesul de încărcare este extins considerabil, iar capacitatea scade.

Prin urmare, este important ca înainte de toate să încălziți notebook-ul lent, la temperatura camerei, după ce acesta a fost ținut la temperaturi mai scăzute, și doar apoi să reîncărcați bateria.

Securitatea datelor: schimbările rapide de temperatură sunt deja tabu

Notebook-urile, în general, nu se bucură de schimbările bruște de temperatură deoarece acestea sunt însoțite de cele mai multe ori și de o schimbare în umiditate care, la rândul său, are un efect negativ asupra sistemului, precum și asupra capacității de stocare a hard disk-ului.

Dacă pornim imediat ce am ajuns într-o încăpere încălzită un notebook rece, acesta va fi acoperit de condens, efect bine cunoscut celor care poartă ochelari: umiditatea conținută în aerul cald al camerei condensează pe suprafața rece a dispozitivului. Acest fenomen generează picături de apă care pot produce leziuni nedorite ale hard disk-ului și pot duce chiar și la pierderi de date, în cazul în care notebook-ul este pornit prea devreme.

Portege Z20t_snow2Toshiba echipează dispozitivele sale, cum ar fi Ultrabook™-ul Portégé Z20t-B 2-în-1, cu sisteme avansate de siguranță. Cu toate acestea, utilizatorul trebuie să urmeze pașii de bază atunci când pornește notebook-ul, mai ales dacă acesta a fost ținut la temperaturi scăzute sau uitat în mașină peste noapte.

Odată intrat într-o cameră încălzită, nu puneți dispozitivul imediat în funcțiune, așteptați aproximativ o jumătate de oră pentru ca acesta să se obișnuiască cu noua temperatură. În acest fel, apa condensată se evaporă și nu mai provoacă daune.

Depozitare sigură, iarna

În lunile de iarnă, laptop-urile nu ar trebui să fie transportate sau depozitate fără protecție, ci doar în huse sau genți căptușite. Câteva ore în mașina rece pot afecta funcționarea dispozitivului, dacă acesta nu este protejat. În cazul în care depozitarea în frig pe perioade mai lungi de timp este inevitabilă, se recomandă scoaterea bateriei din aparat și depozitarea acesteia într-un loc încălzit.

Luând în considerare aceste sfaturi, notebook-uri vor fi și ele pregătite pentru iarna care vine.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button