Going OutLife&Style

Food trends: bucătăria chinezească și libaneză, printre preferatele românilor cu gusturi exotice

foodpandaRomânii și-au rafinat gusturile și preferințele gastronomice, felurile de mâncare exotice, preponderent orientale, fiind tot mai comandate. Potrivit foodpanda, cea mai mare platformă de comenzi de mâncare din România, bucătăria chinezească, libaneză și turcească înregistrează cele mai multe comenzi în București, Cluj și Timișoara, zonele acoperite de platformă.

Potrivit foodpanda, bucătăria chinezească conduce detașat în topul preferințelor exotice ale românilor, urmată, în ordine, de cea libaneză, turcească, japoneză și mexicană. Comenzile pentru feluri de mâncare exotice se înregistreză în permanență, indiferent de ziua săptămânii, fiind ușor mai ridicate în weekend.

Food trends: foodpanda alege Timișoara pentru a doua extindere în afara Capitalei

„Deși tradiționaliști și mari amatori de mâncare cu specific local, românilor le place să experimenteze bucătăria internațională, în special cea asiatică, orientală. Primim zilnic comenzi pentru restaurante cu specific chinezesc, libanez, turcesc, chiar și japonez. Este adevărat, însă, că spre deosebire de vecinii gurmanzi din Europa, sushi-ul se numără printre felurile de mâncare cel mai puțin comandate de români”, declară Dan Macarie, Country Manager foodpanda România.

Potrivit lui Macarie, comenzile pentru mâncăruri exotice pe platforma foodpanda sunt constante, ușor mai ridicate în weekend. În timpul săptămânii, circa 65% din totalul comenzilor sunt pentru mâncare exotică, respectiv 75% în weekend.

foodpanda.ro colaborează, în prezent, cu aproape 200 de restaurante din București, Cluj-Napoca și Timișoara, fiind lider de piață pe sectorul platformelor online pentru comenzi de mâncare din România.

Fondată în 2012, foodpanda, împreună cu brandul afiliat hellofood, este grupul lider al platformelor online de comenzi de mâncare, activ în 40 de țări. Compania le oferă restaurantelor posiblitatea de a își aduce meniurile în mediul online, extinzându-și astfel baza de clienți. Pentru consumatori, grupul foodpanda/hellofood oferă un mediu online cu un larg spectru gastronomic, din care clienții pot alege utilizând atât platforma online, cât și aplicația mobilă foodpanda, disponibilă gratuit în AppStore și Google Play; foodpanda se ocupă de procesarea comenzii și transmiterea acesteia către restaurant, care se ocupă de livrare.

foodpanda/hellofood operează în India, Thailanda, Indonezia, Pakistan, Singapore, Malaezia, Vietnam, Taiwan, Bangladesh, Kazahstan, Azerbaidjan, Rusia, Polonia, Ucraina, Ungaria, România, Cehia, Slovacia, Bulgaria, Croația, Serbia, Brazilia, Mexic, Argentina, Chile, Columbia, Peru, Arabia Saudită, Iordania, Liban, Nigeria, Maroc, Kenya, Ghana, Senegal, Coasta de Fildeș, Rwanda, Tanzania, Uganda și Algeria.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button