Parenting

Falafelul, preferatul bucureştenilor: record de vânzări la Springtime pentru produsele de post

falafel-sandwichBucureştenii au ţinut post cu precădere în Săptămâna Mare, când vânzările la preparate de post, înregistrate de lanţul de restaurante Springtime, au crescut de patru ori faţă de restul perioadei postului Paştelui.  Chiar dacă cei mai mulţi dintre locuitorii Capitalei au ţinut doar ultima săptămână din post, creşterea vânzărilor la produsele vegetale a început înca din luna aprilie. Astfel, clienţii Springtime au comandat de două ori mai multe mâncăruri de post faţă de o lună obişnuită, în cele 20 restaurante din Bucureşti.

Cel mai vândut preparat a fost Falafel, o specialitate libaneză bazată în întregime pe vegetale. Falafel-ul este totodată cel mai popular sandwich din Orient şi constă dintr-o combinaţie între chifteluţele vegetale (preparate din năut, ceapă, usturoi, pătrunjel şi condimente) şi castraveţi acri, roşii, pătrunjel verde şi sos pastă de susan, totul învelit într-o lipie specific libaneză.

În topul vânzărilor de preparate de post s-a situat şi baclavaua: o mare parte dintre clienţii care au comandat cel puţin un produs de post au ales şi acest desert.

Bucureştenii au optat şi pentru renumitele salate Springtime, respectiv cele care fac parte din gama Delicii libaneze, şi anume: fatus, hommos şi tabuli, care s-au situat pe locul trei în topul vânzărilor la produse de post.

Salatele Springtime sunt preparate în bucătăriile special amenajate pentru prepararea salatelor, aflate în fiecare dintre restaurante, şi conţin legume proaspete.

Pentru a veni în întâmpinarea dorinţelor clienţilor săi, Springtime va lansa în curând o nouă gamă de preparate destinate persoanelor care duc un stil de viaţă activ şi vor să mănânce ceva bun în pauzele de masă.

Primul restaurant Springtime a fost inaugurat în anul 1992 în Piaţa Victoriei primind din partea bucureştenilor o reacţie mai mult decât pozitivă datorită conceptului, modului de servire şi a ambianţei deosebite. Diversitatea preparatelor şi gustul desăvârşit au fost factori ce au făcut din Springtime un deschizător de drumuri mult apreciat.

În anul 1994 începe dezvoltarea prin deschiderea altor locaţii în diverse puncte de interes ale capitalei, iar apoi şi în alte oraşe din ţară. În prezent, Springtime numără 24 de restaurante,  fiind cel mai mare lanţ de restaurante cu capital românesc.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button