Investitii

Fabricile de ciment Holcim din România, printre cele mai performante din cadrul Grupului

Cele două fabrici de ciment ale Holcim din România, din Câmpulung și Aleșd, au fost selectate în top 3 Best Sustainable Performers, în cadrul competiției Holcim Plant Awards, pentru performanțele excelente obținute în perioada 2010 – 2014. Mai mult decât atât, fabrica din Câmpulung a fost clasată în top 3 Best Performers în 2014, în cadrul acestei competiții organizate anual de Grupul Holcim.

Această recunoaștere reprezintă rezultatul investițiilor strategice pe termen lung realizate de Holcim în România, a căror valoare depășește 700 de milioane de Euro și care au urmărit implementarea cele mai bune tehnologii disponibile (Best Available Techniques). Acest fapt a permis creșterea performanței producției, eficientizarea resurselor utilizate în procesele de producție, prin reducerea consumului de materiale şi energie, precum şi scăderea tuturor tipurilor de emisii.

Aceste rezultate excepționale se datorează muncii în echipă şi reflectă implicarea şi devotamentul deplin al angajaților noștri în activitatea lor. În ultimii 18 ani, Holcim România a implementat cele mai bune tehnologii disponibile (Best Available Techniques) în toate locațiile sale. Suntem tot timpul atenți la siguranța angajaților noștri şi ne propunem să îmbunătățim, în permanență, eficiența tuturor operațiunilor noastre de zi cu zi. Facilitățile noastre de ultimă generație, precum și echipa profesionistă reprezintă garanția muncii bine făcute și a produselor de calitate superioară. Suntem motivați să continuăm cu aceeași pasiune și avem determinarea de a accepta noi provocări şi de a stabili standarde înalte pentru industria construcțiilor”

François Petry, Director General al Holcim România

Competiția Holcim Plant Awards este organizată anual pentru a premia cele mai importante realizări în ceea ce privește performanța generală a fabricilor de ciment. Începând din anul 2013, câștigătorii sunt clasificați în două noi categorii: Best Performers (Cea mai bună performanță) din 2014 şi Best Sustainable Performers (Cea mai bună performanță sustenabilă) în ultimii cinci ani.

În 2014, un număr total de 77 de fabrici de ciment integrate ale Grupului Holcim au fost selectate pentru a fi analizate. Câștigătoarea este aleasă în funcție de trei criterii diferite:

  • Categoria Sustenabilitate – ce include performanța în domeniul protecției mediului, starea fabricii, managementul materiilor prime, calitatea produselor şi CAPEX.
  • Categoria Eficiență – ce include eficiența producției, timp mediu între defecţiuni (mean time between failure – MTBF), consumul de energie termică şi consumul de energie electrică.
  • Categoria Costuri – ce include costurile de producţie, cheltuielile de mentenanţă, costurile cu energia electrică şi costurile cu energia termică.

Aspectelor tehnice li s-a adăugat şi domeniul Securității și Sănătății în Muncă (SSM), un criteriu decisiv pentru a determina dacă o fabrică este eligibilă pentru a primi un premiu, confirmând încă o dată importanța culturii noastre în ceea ce privește securitatea muncii, cu obiectiv final ”Zero accidente”.

În baza acestor criterii, fabricile de ciment de la Câmpulung şi Aleşd au fost recompensate pentru performanța constantă înregistrată de-a lungul anilor. Eforturile continue pentru obținerea eficienței şi optimizarea producției și pentru asigurarea protecției şi securității mediului, investițiile constante în dezvoltarea profesională a unei echipe puternice, precum şi atenția acordată clienților noștri, în furnizarea unor soluții personalizate, au plasat Holcim România în rândul celor mai performante unități de producție din cadrul Grupului Holcim.

În ceea ce privește Indicele de Performanță Generală, Câmpulung s-a clasat pe locul 3, iar Aleșd pe locul 4. Însă, cel mai important aspect este recunoașterea performanței sustenabile de-a lungul acestor ani.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button