Going OutLife&Style

Expoziţia Instalart/Obiect/002 inspired by Peroni şi-a deschis porţile pentru vizitatorii Romanian Design Week

Romanian Design Week 2014Peroni Nastro Azzurro invită vizitatorii Romanian Design Week să descopere o parte din fascinanta lume a brandului, ospitalitatea italienilor şi arta de a fi o gazdă perpetuă şi perfectă, reflectate de lucrările expuse în cadrul expoziţiei Instalart/Obiect/002 inspired by Peroni. Cele 7 lucrări sunt prezentate publicului în cadrul expoziţiei centrale Romanian Design Week, la Palatul Camerei de Comerţ Bucureşti, în perioada 16-25 mai.

Expoziţia Instalart/Obiect/002 inspired by Peroni aduce în atenţia publicului cele 7 lucrări selectate în urma competiţiei lansate tinerilor designeri, studenţi la arte, arhitectură sau pasionaţi de design, ca urmare a misiunii asumate deplin de Peroni, de a identifica minţile creative şi de a le oferi sprijin pentru a-şi expune ideile. Proiectele câştigătoare, au fost selectate în urma selecţiei realizate de designerii implicaţi în proiect, Marcel Klamer, Mihai Popescu, Sebastian Barlica și Stefan Barutcieff şi a voturilor din partea publicului.

Lucrările din cadrul expoziţiei sunt: Coffe Table, creată de Ovidiu Valentin Subtire, o masă de cafea cu un design elegant, care are şi funcţia de spaţiu de depozitare; Lopphole, o masa de birou realizată de Madalin Gheorghe, a cărei fluiditate şi eleganţa rezultă din interacţiunea dintre plin şi gol; Apperitavola, o masa sculpturală creată de Silviu Aldea care conferă o notă de ludic şi eleganţă; masa realizată de Emil Daniel Vatavu, care invită utilizatorul la interacţiune şi ale cărei picioare subţiate amintesc de stilul italian al anilor 60; Masa Chimerra Rosso, realizată de Sarah Denis Ambrozie, a cărei formă marchează linia sinuasă specifică designului italian; Lucrarea lui Ionuţ Viorel Piturlea, care reflectă căldură unei case italiene, prin intermediul prismei spiralate, pe muchiile căreia lumina este dispusă; Matterello per farfalle, realizată de Sorin Leonties, un obiect ce crează perfecţiunea formei, creat din pasiune pentru cele 600 de tipuri de paste.

Pornind de la ideile generate în urma competiţiei, finaliştii au avut oportunitatea de se bucura de îndrumarea designerilor implicaţi în proiect, care au coordonat întregul drum până la concretizarea obiectelor de design integrate în expoziţia din cadrul Romanian Design Week şi promovate sub umbrela Peroni Nastro Azzurro. Expoziţia poate fi vizitată la Palatul Camerei de Comerţ Bucureşti (Str. Ion Ghica nr.4) în cadrul vernisajului care va avea loc vineri, 16 mai, la ora 19:00, şi în perioada 17-25 mai, de la ora 10:00, la etajul 2 al clădirii.

Romanian Design Week 2014, cel mai important eveniment dedicat în exclusivitate designului românesc, care reuneşte lucrările unora dintre cei mai importanţi designeri şi creativi români, va avea loc anul acesta între 16 şi 24 mai şi are ca temă Design în spaţiul public. După ediţia din 2013, care a adus împreună peste 120 de designeri şi mai mult de 10.000 de vizitatori, Romanian Design Week a devenit unul dintre cele mai importante evenimente ale industriei creative locale. Anul acesta, evenimentul aduce în atenţia publicului  350 de lucrări, 150 de expozanţi şi 60 de evenimente colaterale.

Implicarea Peroni în proiectul realizat alături de Instalart, asociaţia culturală care îşi propune să promoveze şi să susţină artele tridimensionale,  vine în continuarea activităţilor prin care brandul şi-a afirmat de-a lungul timpului înclinaţia către design, rafinament, stil şi creativitate, fiind un susţinător al iniţiativelor artistice inspirate de simbolurile stilului Italian.

Materialul compozit, propus pentru realizarea obiectelor (prototip), a fost pus la dispoziţie de către Kerrock. Kaustik, Sfera Design , Twins Design , Yuka, Avantgrapho, Global Design sunt cei care au sprijinit proiectul în execuţie. FM Signs a oferit consultanţă. Moir Design Concept Store a asigurat arhitectura expoziţiei. Fratelli a asigurat atmosfera italiana. Umbrella Hostel găzduieşte câştigătorii. Tardei Law Firm ne asigură integritatea juridică, iar Tempos Serv ne dă energie pentru a merge mai departe. Instalart este curator şi asigură, cu ajutorul partenerilor şi al invitaţilor, calitatea proiectului.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button