GadgetTrends

Excavări mai puține = bandă largă mai ieftină

INTERNET-AFRICA-2Comisia Europeană a propus noi norme pentru reducerea cu 30% a costului de instalare a internetului de mare viteză. Lucrările de construcții, cum ar fi excavarea drumurilor pentru instalarea fibrei optice, reprezintă până la 80% din costul instalării rețelelor de mare viteză. Propunerea Comisiei permite întreprinderilor să economisească între 40 și 60 de miliarde de euro.

de Marian Crăciun

Banda largă de mare viteză reprezintă coloana vertebrală a serviciilor de telecomunicații, cât și, în sens mai larg, a pieței unice digitale pe care Comisia încearcă să o construiască. Instalarea sa este încetinită în prezent de un mozaic de norme și practici administrative naționale și regionale.

În cele mai multe zone, normele actuale afectează competitivitatea Europei”,

vicepreședinta Comisiei Europene, Neelie Kroes.

Proiectul de regulament se bazează pe cele mai bune practici în vigoare la ora actuală în Germania, Spania, Franța, Italia, Lituania, Olanda, Polonia, Portugalia, Slovenia, Suedia și Marea Britanie, dar lasă, în mare măsură, aspectele organizatorice la latitudinea statelor membre.

Neelie Kroes a declarat: „Toată lumea are dreptul să dispună de servicii de bandă largă de mare viteză. Doresc să elimin birocrația care ne împiedică să ajungem la acestea. Comisia Europeană dorește ca aceste servicii de bandă largă să fie obținute mai repede și mai ieftin”.

Normele ar deveni direct aplicabile pe întreg teritoriul UE după obținerea acordului Parlamentului European și al Consiliului.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button