GadgetTrends

Eugene Kaspersky: “Criminalitatea informatică vizează, tot mai mult, corporații gigant”

Eugene Kaspersky 2011_big_lightKaspersky Lab şi-a prezentat viziunea cu privire la securitatea companiilor în cadrul evenimentului anual al companiei CyberSecurity Summit, care a avut loc în San Francisco, SUA. Reuniunea a avut ca subiect principal modul în care realităţile securităţii IT a companiilor afectează mediul de business global şi a găzduit sesiuni de comentarii şi de discuţii alături de cele mai influente personalităţi din mediul securităţii IT. De asemenea, Kaspersky Lab a anunţat în cadrul evenimentului câteva soluții de securitate și strategii de business noi și planificate pentru a fi lansate, care vor ghida creşterea companiei pe parcursul anului.

Pentru a conduce discuția cu privire la astfel de aspecte importante cum ar fi atacurile sofisticate și campaniile complexe de spionaj cibernetic care vizează companiile – o serie de amenințări avansate care vizează în mod specific rețelele de servicii financiare – Kaspersky Lab a invitat experţi în securitatea IT din organizaţii guvernamentale, sistemul juridic, financiar și echipele de management  din domeniul IT, inclusiv reprezentanți ai Facebook, Visa, Boeing și Wells Fargo & Co. Tom Ridge, fostul secretar al Departamentului de Securitate Internă al SUA, a ținut un discurs intitulat: „Cum afectează războiului cibernetic securitatea IT a companiilor”.

“În prezent, criminalitatea informatică nu mai este despre furtul de sume relativ mici de bani de la utilizatorii obișnuiți,” a atras atenţia Eugene Kaspersky, președinte și CEO al Kaspersky Lab. „Pe măsură ce peisajul securităţii IT evoluează rapid și devine mult mai complex, numărul campaniilor de spionaj cibernetic sofisticate care vizează corporații gigant este, de asemenea, brusc în creștere. Infractorii adoptă tehnici tot mai elaborate de proiectare a atacurilor și întotdeauna încearcă să exploateze veriga cea mai slabă în termeni de securitate, ceea ce înseamnă că lanțurile de aprovizionare și contractorii sunt, de asemenea, vizaţi. Acest lucru înseamnă că, în prezent, informaţiile cu privire la ameninţări reprezintă una dintre prioritățile de top pentru cei din conducerea companiilor, care au nevoie să se asigure că metodele lor de apărare sunt suficient de flexibile pentru a rezista nu doar amenințărilor contemporane, dar, de asemenea, generației următoare de pericole informatice,”  a explicat  Eugene Kaspersky.

Pentru proteja companiile împotriva acestor amenințări complexe, portofoliul soluţiilor de securitate al Kaspersky Lab este construit pe expertiza companiei cu privire la amenințări și pe capacitatea de a dezvolta tehnologiile proprii în loc de a le achiziționa. Aceste două principii de bază ale companiei aduc avantaje importante pentru clienţi şi sunt componente centrale ale inovațiilor tehnologice menite să gestioneze problemele critice cu care se confruntă departamentele IT ale companiilor, care au fost prezentate  în cadrul Summit-ului Cybersecurity Kaspersky.

Compania a anunţat o nouă dezvoltare a soluţiei Kaspersky Security for Virtualization, care asigură tehnologiile de securitate pentru maşinile virtuale, care erau dificil de protejat înainte, fără a sacrifica performanţele reţelei. Platforma Kaspersky Fraud Prevention, prezentată recent, este, de asemenea, foarte utilă pentru a combate atacurile cibernetice împotriva prestatorilor de servicii financiare.

Portofoliul cuprinzător de soluţii de securitate pentru corporaţii al Kaspersky Lab este completat de Security Intelligence Services, care include analize şi rapoarte cu privire la informaţiile legate de ameninţări, identificarea de botnet, precum și programe de educație cu privire la securitatea cibernetică. Astfel sunt valorificate cunoştinţele companiei cu privire la ameninţări pentru a întări securitatea partenerilor săi de business.

Privind spre viitor, reprezentanţii Kaspersky Lab au discutat, de asemenea, în cadrul summit-ului, despre noile oportunități de evoluţie a securităţii pentru companii, mai ales în ceea ce priveşte protecția infrastructurilor critice și industriale, care necesită tehnologii și produse care se potrivesc nevoilor specifice ale rețelelor industriale. Acestea includ nu numai produse și soluții care vor oferi protecție versatilă pentru servere SCADA și stații de lucru de control, dar și pentru protecția PLC, protecție la nivel de rețea și securitate încorporată.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button