BusinessCompanii

Ericsson va implementa rețele 4G pentru cel mai mare operator telecom din Rusia

EricssonEricsson și cel mai mare operator de telefonie mobilă din Rusia, Mobile TeleSystems (MTS), vor colabora pentru dezvoltarea de infrastructuri LTE în patru mari regiuni din țară. Aceste regiuni acoperă peste jumătate din teritoriul Rusiei și vor îmbunătăți serviciile oferite utilizatorilor ruși, ajutând și la dezvoltarea economiei țării.

Contractul între Ericsson și MTS a fost semnat pe o perioadă de trei ani și presupune implementarea de rețele LTE în Siberia, Ural, Volga și Districtul Federal Sudic al Rusiei. În primele etape ale proiectului, Ericsson va furniza 10.000 de stații radio de bază de ultimă generație din seria RBS 6000. De asemenea, vor asigura echipamente hardware pentru rețelele și serviciile nucleu din aceleași zone, dar și din Districtul Federal Nordic. În plus, Ericsson va optimiza și dezvolta rețele 2G/3G în alte câteva regiuni din Rusia.

„Deja avem un parteneriat strategic pe termen lung cu Ericsson pentru dezvoltarea infrastructurilor de rețea, iar acum Ericsson ne va susține și cu implementarea serviciilor LTE de ultimă generație în cele mai mari regiuni ale Rusiei”, a declarat Andrei Dubovskov, Președinte și CEO, MTS Group. „Regiunile alese sunt zone industriale foarte importante care se ocupă de sectoare cheie ale economiei Rusiei: minerit, construcții, agricultură și industria prelucrătoare. Utilizatorii din aceste zone, inclusiv companiile abonate, își doresc servicii inovatoare și broadband mobil. Intenționăm să începem să construim rețele 4G cât mai repede în Rusia pentru a furniza abonaților servicii de date la viteze mari de transfer până la sfârșitul anului 2013”, a mai adăugat Andrei Dubovskov.

„Suntem bucuroși să încheiem acest parteneriat cu MTS pentru a implementa rețele LTE pe jumătate din teritoriul Rusiei”, a afirmat Hans Vestberg, Președinte și CEO, Ericsson. „Rețelele 4G încurajează inovația și dezvoltarea serviciilor, având, în același timp, un impact foarte mare asupra societății și economiei unei țări. Cu peste 150 de rețele LTE dezvoltate, până acum, la nivel global, suntem siguri că le putem furniza abonaților MTS servicii LTE de calitate”, a mai menționat acesta.

Mobile TeleSystems (MTS) este cel mai mare și important grup de telecom din Rusia, Estul Europei și Asia Centrală. Grupul deservește peste 100 de milioane de abonați, oferind servicii fixe și mobile de voce, broadband, pay TV și servicii de divertisment. MTS deține licențe GSM în Rusia, Ucraina, Turkmenistan, Armenia și Belarus.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button