Destinatia saptamaniiTravel

Elvetia, o nouă destinatie favorita pentru city-break?

Numărul de rezervări efectuate pe Kiwi.com pentru zboruri către Elveția a crescut cu 27.5%, iar numărul de călători cu 37%. Peste trei sferturi dintre români au ales city-breaks de până la 3 zile. Prețul mediu al biletelor este de 112 euro, cu 12% mai ieftin ca în 2023.

Deși destinațiile exotice sunt în trend printre români anul acesta, interesul dar și rezervările pentru țări precum Emiratele Arabe Unite sau Turcia crescând considerabil, s-ar putea ca quiet luxury să devină și o destinație de vacanță care este acum și mai accesibilă, și mai aproape de casă. Elveția pare că devine una dintre destinațiile preferate ale românilor, conforma datelor Kiwi.com, una dintre cele mai importante companii de travel-tech.

Conform Kiwi.com, numărul de rezervări realizate de români pentru zboruri către Elveția a crescut cu 27.5% comparativ cu anul trecut, în timp ce numărul de călători a crescut și el, cu 37%. Interesul în creștere ar putea fi parțial explicat de prețurile mai mici – în medie, prețul unui bilet dus-întors este cu 12% mai ieftin față de anul trecut, cu o medie de 112 euro.

Cel mai popular oraș elvețian este Berna, urmat de Geneva și Zurich. Cei mai mulți români călătoresc în Elveția din București, urmat îndeaproape de Iași și Cluj-Napoca. Cu toate acestea, românii rezervă zboruri către țara din Alpi și din alte țări, cum ar fi Ungaria, Regatul Unit, Moldova sau Franța. Mai mult, conform datelor Kiwi.com, românii sunt pe locul 3 în topul națiunilor care călătoresc în Elveția, la nivel global.

Elveția pare destinația perfectă pentru city-breaks: 77% dintre români vor petrece până la 3 zile acolo, în timp ce 13% au ales călătorii de 4 până la 6 zile, iar 8% au ales vacanțe de 7 până la 10 zile. În medie, românii petrec 4 zile în Elveția.

Când vine vorba de rezervări, 1 din 5 români preferă biletele last-minute, cumpărate cu până la 3 zile înainte de data plecării, în timp ce un sfert își fac planuri din timp, cumpărând biletele cu 21 și până la 60 de zile în avans, iar alți 20% rezervă cu 7 și până la 13 zile în avans.

Până acum, pentru anul acesta, cea mai populară lună pentru călătorii în Elveția este martie. În 2023, rezervările efectuate arată că cei mai mulți români au călătorit în Elveția în lunile decembrie, iulie, noiembrie și septembrie.

————————————-

* Rezervări efectuate de cetățeni români pe Kiwi.com în 2024 până la data de 11 aprilie, pentru călătorii pe toată durata anului.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button