Parenting

Elevii Şcolii Americane Internaţionale susţin Ziua Pământului printr-o activitate de ecologizare a pădurii Băneasa

ziua_pamantuluiElevii Școlii Americane Internaționale din București, una dintre cele mai prestigioase instituţii de învăţământ din ţara noastră, organizează miercuri, 30 aprilie 2014, o activitate de ecologizare a pădurii Băneasa în scopul susținerii Zilei Pământului.

Acțiunea de ecologizare a pădurii Băneasa este adresată elevilor de gimnaziu și din clasele IX – X ai Școlii Americane. Pe parcursul unei ore, aceștia vor fi împărțiți în grupuri de 4-5 persoane și vor fi supravegheați de un profesor care va coordona activitatea fiecărei echipe.

Evenimentul va fi organizat sub forma unui concurs în cadrul căruia fiecare grup de elevi va trebui să colecteze cât mai multe deșeuri timp de o oră. Echipa care va strânge cei mai mulți saci de gunoi va fi desemnată câștigătoare.

Școala Americană încurajează elevii să participe la astfel de activități și îi învață în mod constant să fie responsabili în ceea ce privește protejarea mediul înconjurător.

”Este foarte important ca elevii să învețe de la vârste fragede ce înseamnă responsabilitatea și preocuparea constantă pentru mediul înconjurător. Considerăm că astfel de activități îi ajută pe elevi să se dezvolte într-un mod sănătos, conștientizându-i de importanța menținerii unui mediu durabil”, a declarat Cătălina Gărdescu, Manager de Admiteri și Relații Externe al Școlii Americane Internaționale din București.

Activitatea de voluntariat reprezintă un manifest de susținere a Zilei Pământului, eveniment mondial ce mobilizează anual milioane de oameni în scopul creării unui mediu sănătos prin ecologizarea comunitățior din întreaga lume.

Școala Americană Internațională din București organizează frecvent astfel de evenimente din dorința de a-i educa pe elevi să devină cetățeni responsabili față de societatea în care trăiesc.

Școala Americană Internațională din București este recunoscută de Ministerul Educaţiei din România şi este acreditată de New England Association of Schools and Colleges, de Council of International Schools, şi de Organizaţia de Bacalaureat Internaţional. AISB a înregistrat reuşite academice de excepţie iar absolvenţii AISB precum şi alţi foşti elevi au fost acceptaţi la universităţi de prim rang din lume. AISB numără în prezent peste 810 elevi de 53 de naţionalităţi. Aproximativ 30% dintre elevi sunt români, procentul rămas fiind constituit din alte 52 de ţări reprezentate în cadrul şcolii.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button