Parenting

Echipa României, medalie de argint la INESPO 2013

Echipa Romaniei la INESPO 2013_1Echipa României, susţinută de Fundația Star Storage, a câştigat medalia de argint la categoria Mediu și Biologie la Olimpiada Internaţională a Proiectelor Mediului Ştiințific INESPO 2013, care a avut loc în perioada 2-6 iunie în Olanda la Middelburg.

Prin olimpiada de proiecte știintifice de cercetare “green” în domeniul dezvoltării durabile, organizatorii și-au propus să aducă în atenția tinerilor din școli și licee problemele de mediu cu care se confruntă întreaga lume. Astfel au dorit să implice elevii în această direcție foarte importantă, în scopul de a aduce un consens comun asupra valorilor sociale de mediu și, în cele din urmă, pentru a elimina problemele de mediu prin educație.

În cadrul marei finale a Olimpiadei Internaţionale a Proiectelor Mediului Ştiințific INESPO 2013 s-au întrecut participanți din 46 de țări, care au trebuit să-și susțină proiectele în cadrul unei expoziții cu public, având la dispoziție un stand propriu de prezentare. Aceștia au trebuit să fie în măsură să prezinte, să explice și să argumenteze proiectul lor, atât din punct de vedere teoretic, cât și practic.

“The spider is changing the game in the adhesives industry” este proiectul de cercetare care a adus medalia de argint echipei României, aceasta fiind susținută de Fundația Star Storage prin Programul „Cred în România”. Echipa este formată din autorii proiectului Alexandru Glontaru și Ștefan Iov – elevi olimpici de clasa a X-a ai Colegiului Naţional de Informatică Tudor Vianu, coordonatorul proiectului Mircea Ignat – cercetător de la ICPE-CA și supervizorul proiectului Simona Vasilescu – profesor de biologie la Colegiul Naţional de Informatică Tudor Vianu. Prin realizarea acestui proiect de cercetare, elevii au descoperit că păianjenul obișnuit de grădină produce o substanță umitoare, care în viitorul apropiat poate reprezenta un revoluționar biomaterial verde. Proiectul s-a desfășurat pe o perioadă de un an, iar în cadrul acestuia elevii au cercetat adezivul conținut în pânza păianjenilor de gradină, câteva posibile aplicații practice, inclusiv posibilitățile de producere industrială a acestuia, în vederea obținerii unei soluții care să conducă la rezolvarea unor probleme serioase de mediu. Echipa Romaniei la INESPO 2013_2

“Ne onorează faptul că am obținut medalia de argint la INESPO 2013 și suntem mândri de ceea ce am realizat. Proiectul nostru se află în prima faza a cercetării și obținerea acestui premiu ne motivează să continuăm studiul și suntem convinși că vom realiza lucruri extraordinare.”, au declarat membrii echipei câștigătoare a medaliei de argint la categoria Mediu și Biologie la Olimpiada Internaţională a Proiectelor Mediului Ştiințific INESPO 2013.

Acești olimpici au fost susținuți prin programul „Cred în România” al Fundației Star Storage, care îşi propune să susţină, să promoveze şi să contribuie la dezvoltarea românilor de valoare care fac cinste României şi pot schimba pozitiv percepţia străinilor despre români.

“Performanța obținută de acești olimplici trebuie să constituie un model pentru toți tinerii din România, care trebuie să fie conștienți că, dacă își doresc foarte mult să obțină astfel de rezultate excepționale, nu trebuie să se lase descurajați de absolut nimic.

Am conceput Programul „Cred în România” pentru că ne dorim și credem într-un viitor mai bun al României, pentru că noi credem în tânăra generație și suntem de părere că este de datoria noastră și a tuturor românilor să ne aducem contribuția la dezvoltarea acestei țări prin susținerea și încurajarea adevăratelor valori, care să constituie modele reprezentative de români excepționali pentru toți tinerii.”, a declarat Cătălin Păunescu, Președinte Fundația Star Storage & Managing Director Star Storage.LOGO FUNDATIA STAR STORAGE alb

Fundația Star Storage este organizaţie non-guvernamentală românească, caritabilă, non-profit, care are ca obiectiv principal realizarea și implicarea în campanii, programe și proiecte sociale, care să contribuie activ la rezolvarea problemelor și dezvoltarea societății românești. Fundația Star Storage aparține Star Storage, companie 100% românească, lider de piață pentru soluţii de stocare, arhivare şi management de informaţii (date şi documente), servicii de externalizare şi servicii Cloud, fundația desfășurând o activitate distinctă față de operațiunile comerciale ale companiei.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button