Movies

Duo exploziv: Sofía Vergara şi Reese Witherspoon pornesc într-o „Urmărire periculoasă”

În „Urmărire periculoasă”, Ofiţerul Cooper, o poliţistă crispată şi care face lucrurile ca la carte (Reese Witherspoon), încearcă să o protejeze de un şef al drogurilor pe Daniella Rivera (Sofía Vergara), o văduvă sexy şi prietenoasă, pe măsură ce aleargă împreună prin Texas, fiind urmărite de poliţişti corupţi şi criminali profesionişti.

Filmul „Hot Pursuit / Urmărire periculoasă” este distribuit de Forum Film România şi va avea premiera pe 8 mai 2015. Biletele pot fi deja rezervate sau achiziţionate, în cinematografele partenere.

Rigidul ofițer Cooper (Reese Witherspoon) este onorată și încântată deopotrivă să i se atribuie sarcina aparent simplă de a o escorta pe Daniella Riva (Sofía Vergara), soția unui cap al mafiei, prin Texas, unde Daniella şi soțul ei vor depune mărturie împotriva unui mare distribuitor de droguri. Este o zi rară în afara secţiei de poliţie, iar micuţa poliţistă extrem de entuziastă promite să nu îl dezamăgească pe căpitan. După ce a câștigat deja distincția nefericită ca orice acţiune a ei să nu se termine cu bine, ea este hotărâtă ca de această dată să nu o dea în bară în binecunoscutul stil „Cooper”.

Cu toate acestea, la întâlnirea cu dinamica doamnă Riva – o frumuseţe columbiană cu forme şi cu opinii la fel de puternice precum accentul ei – este foarte clar că acest lucru nu va fi floare la ureche. Și înainte de a putea chiar conveni asupra a ce pantofi cu toc Daniella poate să îşi împacheteze pentru drum, polițiștii și domnul Riva sunt omorâţi într-o ambuscadă, iar frumoasa Daniella rămâne văduvă. Astfel, călătoria aparent uşoară a celor două fete, de la San Antonio spre Dallas, se transformă într-o cursă contracronometru de tipul „fugi pentru viaţa ta”… printr-o mulțime de gloanţe care zboară!

Afis HOT PURSUITAnne Fletcher, regizoare de comedie cu o experienţă îndelungată, declară: „Este un cuplu ciudat de femei moderne, un fel de comedie a unei altfel de prietenii feminine, cu Reese Witherspoon care interpretează rolul jumătăţii sălbatice şi nebune din film și Sofía Vergara care interpretează bărbatul heterosexual – sau, în acest caz, femeia. Dar polițista jucată de Reese este atât de normală încât pare puţin nebună, iar soţia trofeu a unui mafiot interpretată de Sofía este mult mai descurcăreaţă decât pare”.

Atât Witherspoon, cât şi Vergara nu interpretează doar aceste roluri în „Urmărire Periculoasă”, ci au şi calitatea de producător, respectiv producător executiv al filmului.

„Am fost interesată de regizarea acestui film pentru că îmi place foarte mult de Reese şi de Sofía”, continuă Fletcher. „Am înţeles instinctiv oportunitatea vizuală pentru comedie în asocierea lor fizică și am simțit strălucirea chimiei dintre ele, despre care știam că va fi cu siguranţă acolo. Punerea celor două împreună mi s-a părut o alegere foarte amuzantă”. Povestea a fost şi pentru cele două actriţe foarte interesantă, acestea dându-şi seama de posibilitățile comice în a lucra împreună, chiar dacă ele nu se cunoscuseră până atunci.

Witherspoon afirmă, „Sofía este atât de interesant de urmărit și are un simţ incredibil de  sincronizare comică şi adaptabilitate. Reprezentăm o nepotrivire completă din punct de vedere fizic; a fost clar pentru mine în momentul în care ne-am întâlnit că vom face o pereche bună, pentru că nu numai că am avut o legătură excelentă, dar ea este atât de înaltă și de bine proporţionată, iar eu sunt atât mică, încât este o situaţie amuzantă. Știam că ne puteam juca cu aceste aspecte.”

„Am vrut să fac acest rol pentru că mi-am dorit să lucrez cu Reese”, spune Vergara. „M-am gândit că o să facem o combinație bună, modul în care sunt eu și felul ei de a fi şi tot ceea ce puteam aduce împreună în realizarea acestui film. A fost, de asemenea, şi prima dată când am fost un producător executiv pentru un film, iar Reese are deja experiență în acest domeniu, așa că m-am gândit că ar fi frumos pentru mine să lucrez cu ea şi din acest motiv.”

Deși acţiunea filmului „Urmărire periculoasă” are loc în San Antonio și Dallas și pe drumul dintre cele două destinaţii, filmarea a fost realizată în întregime în New Orleans. În calitate de producător, modul în care oraşul poreclit Big Easy arată a făcut ca filmarea acolo să fie o alegere uşoară pentru Witherspoon. „Iubesc New Orleans”, afirmă ea. „Mâncarea este atât de bună, poate prea bună. Echipa cu care am lucrat a fost extraordinară, iar oamenii sunt atât de prietenoşi. Fiind o fată din Sud, este întotdeauna frumos să te întorci în locuri familiare”.

Cu toate acestea, designerul de producţie Nelson Coates a ştiut că diferenţele de teren dintre Texas și Louisiana vor reprezenta o provocare. „Întreaga acţiune are loc în Texas, unde am trăit o bună parte din copilăria mea, aşa că am fost imediat atras de diverse elemente din scenariu”, adaugă el. „Dar am fost preocupați de cantitatea mare de apă care este în jurul oraşului New Orleans. Am găsit mai multe locuri incredibile de pe partea de nord a lacului Pontchartrain, cu cai și spații extinse, care de fapt arătau ca estul Texasului”.

Pentru a reprezenta aspectul fiecărei opriri de-a lungul drumului, Coates a marcat fiecare pas al călătoriei pe o hartă a Texas-ului. „Am stabilit că în cazul în care personajele ar urma un anumit drum, ele ar ajunge la o anumită intersecție, și iată ce semne ar fi acolo, și așa mai departe, pentru a avea o cartografiere reală a locurilor în care cele două actriţe ar merge. La un moment dat, am fost chiar capabili să recreăm un panou de la un fost parc de distracții situat în centrul orașului Texas care s-a închis cu ani în urmă”.

Filmul este regizat de Anne Fletcher („The Proposal”), după un scenariu scris de David Feeney (seria TV „New Girl”) & John Quintance (seria TV „Ben & Kate”) şi Dana Fox („What Happens in Vegas”) & Katherine Silberman (seria TV „Ben & Kate”).

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button