Parenting

Digital trends: ce este aplicaţia de mobil BlitzApp?

Blitz- blitzTV- 4sBlitzApp este prima aplicaţie mobilă sincronizată cu reţeaua de televiziune Blitz TV prezentă în staţiile de metrou. Folosind aplicaţia, utilizatorii pot transmite anunţuri direct de pe telefonul mobil pe cele 300 de ecrane amplasate în staţiile de metrou. Aplicaţia oferă conţinut personalizat şi actualizat în permanenţă, care cuprinde anunţuri, infonews de proximitate, traseuri de metrou optimizate, clipuri video, jocuri şi promoţii. Anunţurile sunt păstrate şi în aplicaţie şi pot fi astfel accesate de către toţi utilizatorii acesteia.

BlitzApp este structurată în şase categorii. Secţiunile Magazin, Util şi Anunţuri aduc informaţii despre evenimentele care au loc în oraş, oferă un traseu optim pentru călătoriile cu metroul şi prezintă cele mai noi anunţuri postate de către utilizatori. Caracterul interactiv al aplicaţiei permite utilizatorilor să transmită ştiri cu text şi imagine, vizibile în aplicaţie după o validare prealabilă. Secţiunile Club, Blitz TV şi Jocuri pun la dispoziţia utilizatorilor o gamă variată de informaţii şi oportunităţi de divertisment.

Aplicaţia de mobil BlitzApp, dezvoltată de iLeo şi Breeze Mobile, a fost premiată cu Silver la categoria Best Use of Mobi Advertising în cadrul celei de-a doua ediţii Mobilio Awards.

“Am luat în calcul lansarea acestei platforme de aplicaţii mobile pornind de la potenţialul celor peste 300.000 de călători ai metroului care folosesc un smartphone. Conform studiului pe care l-am efectuat la începutul anului, trei sferturi dintre aceştia au instalat aplicaţii pe mobil, procentul fiind de 82% pe segmentul de vârstă cel mai dinamic, de 14-34 ani. BlitzApp este o aplicaţie inovatoare de tip second screen prin care creştem gradul de interacţiune cu cele 300 de ecrane instalate în staţiile de metrou, oferind atât elemente utile, cât şi de divertisment. Dorim astfel să implementăm primul ziar mobil din România. Suntem convinşi că posibilitatea de a trimite gratuit anunţuri pe oricare din cele 300 de ecrane va fi apreciată în mod deosebit de utilizatorii BlitzApp. Ne-am propus ca la finalul acestui an să înregistrăm peste 50.000 de utilizatori ai aplicaţiei, iar anul viitor să depăşim pragul de 100.000, mizând şi pe creşterea numărului de smartphone-uri din România”, a declarat Constantin Caciur (Sales Manager, Blitz TV).

“Din punct de vedere tehnic, BlitzApp este una dintre cele mai complexe platforme de mobil la ora actuală şi din această perspectivă a fost o provocare deosebită în contextul existenţei a diferite surse de conţinut care se actualizează în mod frecvent şi care trebuie ordonate în mod dinamic, fară a impune noi update-uri ale aplicaţiei. BlitzApp se integrează în timp real cu sistemul de rezervare al spaţiilor de afişare anunţuri în staţiile de metrou şi permite afişarea diferitelor informaţii pe ecranele Blitz TV. Altă provocare a fost realizarea aplicaţiei astfel încat anumite secţiuni să fie funcţionale şi în situaţia în care nu există acces la internet”, a declarat Dan Virtopeanu (Managing Partner, Breeze Mobile).

Aplicaţia poate fi descărcată din AppStore pentru telefoanele iPhone, iOS 6.0 şi din Google Play pentru telefoanele Android, OS 2.3+.

Blitz TV, cea mai mare reţea de digital signage din România, funcţionează ca o televiziune cu circuit închis în locuri cu timp ridicat de aşteptare şi cuprinde ecrane în staţiile de metrou, aeroport şi aeronavele Tarom.

Breeze Mobile este o agenţie specializată în soluţii de marketing mobil, înfiinţată în 2012. Breeze este câştigătoarea premiului pentru cea mai bună campanie de marketing mobil în 2013 la Mobile Awards Romania, iar aplicaţiile de mobil dezvoltate au fost premiate de 5 ori în cadrul Mobilio 2014 şi Mobile Awards România 2014, alte două premii fiind obţinute în 2013.  Breeze a implementat soluţii de marketing mobil pentru diferite branduri precum: Samsung, Petrom, Staropramen, AXA Asigurari, Blitz TV, Orasul Meu, Yelloo Taxi, B’ESTFEST, 4inmasina.

Descrierea detaliată a categoriilor principale BlitzApp

Magazin

Oferind posibilitatea de setare a staţiilor de metrou preferate şi a pasiunilor, secţiunea Magazin include ştiri specifice afişate în funcţie de cartierul fiecăruia sau de pasiunile setate. Cele mai recente evenimente din oraş, ultimele ştiri economice, cele mai noi bancuri şi multe altele pot fi găsite în aceeaşi secţiune. Oricine ştie ce se întâmplă nou în cartierul său şi vrea să împărtăşească şi celorlalţi utilizatori poate face acest lucru cu ajutorul funcţiei “Trimite ştire”. Astfel, se pot trimite imagini şi texte care să fie preluate ulterior în subsecţiunea Cartier, după o validare prealabilă.

Club

În Club, utilizatorul poate descoperi cele mai bune oferte de turism, modă sau cărţi, precum şi oferte legate de pasiunile sale sau alte promoţii din oraş. La înregistrare este generat automat cardul de fidelitate Blitz al utilizatorului, necesar pentru a putea beneficia de unele dintre oferte, iar acesta poate fi găsit în meniul My Card. Cei care îşi setează pasiunile pot descoperi în Club persoane cu aceleaşi interese, pe care le pot contacta utilizând datele furnizate de către aceştia.

Util

Secţiunea Util facilitează transportul cu metroul sau maşina prin Bucureşti. Prin intermediul aplicaţiei utilizatorii pot cumpăra bilete pentru un acces mai rapid la metrou şi descoperi cele mai scurte şi explicite trasee dintre două staţii de metrou. Pentru cei care nu folosesc metroul, camerele de live traffic din Bucureşti pot fi accesate din această secţiune.

Blitz TV

Cele mai interesante clipuri virale ale momentului pot fi găsite în secţiunea Blitz TV. Utilizatorii vor descoperi o colecţie permanent actualizată, indiferent de site-ul de provenienţă. BlitzApp permite utilizatorilor să transmită la rândul lor videoclipuri, care sunt afişate în aplicaţie după o validare prealabilă.

Anunţuri

Aplicaţia de mobil BlitzApp este singura platformă prin care pot fi adăugate anunţuri pe ecranele Blitz TV din staţiile de metrou. Selectând data, intervalul orar, staţia de metrou unde doreşte să fie postat anunţul şi categoria anunţului, utilizatorul are control total asupra vizibilităţii anunţului său. Pe lângă staţiile de metrou, anunţul este afişat şi în aplicaţiile utilizatorilor BlitzApp. Anunţurile sunt grupate în şase categorii şi permit includerea de imagini, alături de informaţii tip text.

Jocuri

Această secţiune cuprinde colecţii de quiz-uri grupate pe mai multe categorii, în care întreg conţinutul este generat dinamic, iar întrebările se modifică la intervale regulate. Quiz-urile pot fi rezolvate şi când nu există acces la internet, rezultatele fiind preluate ulterior în momentul în care există o conexiune de date activă. Rezultatele sondajelor şi clasamentele de la quiz-uri sunt preluate şi afişate în reţeaua Blitz TV din staţiile de metrou.

Blitz- util - 4s Blitz- jocuri- 4s Blitz- clasament - 4s Blitz- blitzTV- 4s Blitz- anunturi - 4s Blitz- magazin - 4s Blitz- oferte - 4s Blitz- poll - 4s

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button