Trends

Daikin România: Vânzările de purificatoare de aer s-au dublat în ianuarie față de aceeași lună din 2019

Calitatea aerului, nivelul ridicat de poluare atmosferică și avertizările specialiștilor au dus la dublarea vânzărilor echipamentelor de purificare a aerului în luna ianuarie 2020. Comparația este făcută potrivit datelor Daikin România cu aceeași perioadă a anului anterior.

Rezultatele acestea se înscriu într-un trend manifestat la nivel mondial. Ne bucură să vedem că și românii se informează tot mai mult despre soluțiile care îi pot ajuta să respire un aer curat. Piața se extinde, iar consumatorii se documentează tot mai mult despre caracteristicile tehnice ale produselor. Daikin dispune de tehnologii cu o eficiență ridicată, cum este tehnologia Flash Streamer, care îndepărtează și descompune virusurile, mucegaiul, praful, bacteriile, polenul. Astfel, sistemul de filtrare cu 6 straturi ajută la obținerea unui aer curat, optimizând nivelurile de confort și reducând riscurile asupra sănătății”, a declarat Alexandru Rusu, Residential Manager Daikin România.  

Piața globală a aparatelor de purificare a aerului este estimată să ajungă la 29 de miliarde de dolari până în anul 2021, cu o creștere anuală pe segmentul rezidențial de peste 6% până în anul 2023.[1]

Conform unui studiu realizat de către agenția Clootrack în România, cele mai importante criterii pe care românii le au în vedere înainte de a alege un purificator de aer sunt: îmbunătățirea aerului din încăpere, eficiența purificatorului, durata de viață a filtrelor, multitudinea de funcționalități și posibilitatea de control de la distanță.

Soluțiile Daikin sunt concepute pentru încăperi de până la 46 m². Cele două modele de purificatoare, Ururu, cu umidificare și MC70L, fără funcția de umidificare, au o mobilitate maximă, fiind foarte ușoare. Ambele produse au capacitatea de a detecta automat, de a opri și descompune microparticulele fine de poluare din aer PM care au între 0.3 µm și 10 µm, cu o precizie de peste 97%.

Atunci când aerul se usucă, așa cum se întâmplă pe durata sezonului rece, purificatorul Daikin Ururu umidifică interiorul locuinței și elimină efectele aerului uscat. Pielea uscată, iritarea ochilor, uscarea mucoasei nazale și a gâtului, proliferarea bacteriilor și a virusurilor, mâncărimi sau alergii sunt doar câteva dintre efectele pe care aerul uscat le poate avea asupra corpului uman.

În plus, aparatul detectează singur nivelul de poluare, miros sau umiditate și își adaptează automat viteza ventilatorului pentru un confort optim. Ambele modele dispun de funcție de protecție pentru copii, programator de oprire și de patru viteze ale ventilatorului. Funcționarea lor este foarte silențioasă, asigurând astfel un somn liniștit pentru întreaga familie.

Daikin România a inițiat un program prin care oferă gratuit un pachet de filtre de schimb corespunzător modelului de purificator comandat, în perioada 5 februarie – 31 martie 2020.

Prin grija permanentă pentru calitatea aerului, Daikin România contribuie la îndeplinirea promisiunii brandului la nivel global de a aduce compania la zero emisii de carbon până în anul 2050. Organizația depune în continuare eforturi în a dezvolta produse cu un impact minim asupra mediului înconjurător și contribuie la îmbunătățirea calității aerului exterior din România prin plantarea a zeci de mii de puieți în ultimii ani.

———————————————————————————————————-

[1] https://clootrack.com/5-breathtaking-customer-insights-from-market-analysis-of-air-purifiers/

Related Articles

One Comment

  1. La cat de poluat este aerul, sa nu va mire. Ce nu stiu eu este cat de eficiente sunt aceste purificatoare, chiar fac diferenta?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button