CESGadgetTrends

Cum poți avea un stil de viață smart, tehnologie de top și conținut premium

Samsung CES 2015_2„În 2015, ne vom concentra pe oferirea celor mai bune experiențe consumatorilor,” a declarat Tim Baxter, președinte și COO, Samsung Electronics America. „Mai mult ca niciodată, Samsung pune accent pe stilul de viață smart, susținut de tehnologie de top, conținut premium și servicii. Mereu ne-am bazat pe inovație, dar pe inovaţie relevantă pentru experiența utilizatorilor, de aceea am reuşit sa avem succes.”

În cadtul CES 2015, Samsung a prezentat televizorul JS9500 de 88 inci care dispune de tehnologia nano-crystal prietenoasă cu mediul și tehnologia de redare SUHD. Noul televizor oferă imagini de calitate superioară şi aduce inovaţii la nivelul contrastului şi a luminozităţii, completate de culori excelente, dar și detalii UHD.

Tehnologia de redare SUHD analizează automat luminozitatea imaginilor pentru a reduce consumul de energie, afișând în același timp contrastul perfect, pentru imagini cu negru mai intens și o luminozitate de două ori şi jumătate mai puternică decât televizoarele obișnuite, pentru redarea cât mai exactă a culorilor.

Semiconductorul nano-crystal al televizoarelor SUHD transmite o gamă extinsă de culori pentru a reda cele mai pure culori. Această tehnologie oferă telespectatorilor de 64 de ori mai multe nuanţe ale culorilor decât televizoarele obișnuite.

Prin colaborarea cu studioul 20th Century Fox de la Hollywood, Samsung a optimizat conținutul digital pentru a corespunde standardelor premium ale calității SUHD. Aceasta le permite telespectatorilor să se bucure de o experiență de vizionare UHD de neegalat.

Renumitul producător de efecte vizuale, Stephen Nakamura a explicat în cadrul conferinţei de presă importanţa culorilor în cinematografie.

„Culoarea stabilește tonalitatea unui film, poate schimba complet atmosfera și percepția acestuia,” a declarat Stephen Nakamura. Acesta a lucrat de-a lungul carierei sale la flme precum X-Men, Days of Future Past, Quantum of Solace și Exodus. „De curând, am participat la re-masterizarea filmului Exodus pentru TV-urile SUHD, iar experiența a fost incredibilă. A dat o nouă viață filmului în feluri pe care nu le credeam posibile.”

Joe Stinziano, Executive Vice President, Samsung Electronics America a completat: „Samsung duce tehnologia UHD la următorul nivel al experienţei de vizionare prin redarea unor culori de o calitate superioară, nemaivăzute până acum în casele utilizatorilor.”

Samsung a prezentat și rezultatul colaborării cu Yves Behar, designer și fondatorul Fuseproject. Televizorul S9W de 82 de inci are un ecran curbat, dispus pe un cub metalic, fiind asemănător unei sculpturi ce adaugă o tonalitate artistică oricărei încăperi.

Din 2015, toate televizoarele din gama nouă Samsung vor fi echipate cu sistemul de operare Tizen, ceea ce face posibilă o interconectivitate mai bună și le oferă dezvoltatorilor o platformă accesibilă pentru crearea de noi aplicații. În plus, cu Tizen, utilizatorii vor avea acces la o gamă mai largă de conținut și de servicii pentru mai multe posibilități de divertisment.

Samsung a prezentat în cadrul conferinţei si noile produse audio inovatoare, care le oferă utilizatorilor o experiență audio mai dinamică. Dezvoltat de laboratoarele audio de ultimă generaţie Samsung din Los Angeles, California, modelele WAM7500/6500 redau sunetele la 360 de grade. Prin tehnologia Samsung ‘Ring Radiator’ transmiterea sunetului se face atât orizontal, cât și vertical, oferind o experienţă audio completă. O dată cu WAM7500/6500, Samsung işi va extinde portofoliul de produse audio, incluzând gama de boxe omni-direcţionale 360 de grade şi o nouă serie de soundbar-uri curbate.

Mike Dunn, președintele 20th Century Fox Home Entertainment, a participat, de asemenea, in cadrul conferinţei Samsung și a anunțat lansarea UHD Alliance. Scopul acesteia este să creeze un criteriu unificator pentru platformele UHD, pentru a le asigura utilizatorilor cea mai bună experiență UHD posibilă. Acest parteneriat a adus împreună cele mai bune studiouri de la Hollywood, branduri de electronice, furnizori de conținut, companii de post-producție și de tehnologie.

Samsung CES 2015

Electrocasnice digitale pentru un stil de viață smart

Inovația continuă adusă de Samsung în domeniul electrocasnicelor se concretiză şi în succesul companiei, după ce în urmă cu un an s-au înregistrat creșteri majore în business-ul aparatelor electrocasnice.

Seria Chef Collection, dezvoltată cu ajutorul bucătarilor deţinători de stele Michelin, a transformat categoria electrocasnicelor pentru bucătărie în anul 2014. Acum, Samsung lansează a doua parte a proiectului, aducând pasiunea pentru gătit în bucătării. Bucătarii-șefi își împart rețetele, sfaturile și trucurile prin intermediul aplicației Chef Collection, care va ajuta utilizatorii să își creeze experiența culinară perfectă.

Gama nouă de cuptoare Flex DuoTM cu Dual DoorTM aduce flexibilitate în bucătărie, printr-un nou concept care combină trei tipuri de cuptoare diferite într-unul singur. Cele două uși integrate oferă trei configurații diferite pentru gătit. Cuptorul poate fi destul de încăpător pentru un preparat pentru multe persoane sau se poate transforma ușor în două cuptoare diferite pentru două feluri diferite de mâncare, pregătite separat. Smart Divider împarte cuptoarele în mod inteligent pentru ca mirosul sau căldura să nu treacă dintr-o parte în alta. Astfel, performanța, eficiența și flexibilitatea au fost integrate într-un singur cuptor.

Pentru orice familie cu copii, petele persistente de pe haine reprezintă o problemă constantă. Pentru a permite tratarea petelor înaintea ciclului de spălare a fost dezvoltată mașina de spălat Samsung activewash TM. Tratarea petelor și pre-spălarea au loc în cuva activewashTM, echipată cu jeturi de apă și suprafețe de spălare, din care hainele vor ajunge foarte uşor în cuva principală a mașinii de spălat. În plus, tehnologia Samsung Super Speed a permis reducerea timpului de spălare până la 36 de minute, fără a afecta eficienţa spălării.

De asemenea, Samsung a lansat un nou aspirator robot, POWERbot VR9000, al cărui motor Digital Inverter are o putere de aspirare cu până la 60 de ori mai puternică decât a altor aspiratoare robot. Prin funcția Visionary Mapping Plus, POWERbot își creează o hartă a întregii case și își calculează cea mai eficientă rută de curățare a podelei și găsește drumul înapoi la sursa de curent pentru a se reîncărca.

MILK VR oferă conținut de realitate virtuală

Samsung continuă inovația în domeniul mobilităţii. În timp ce dispozitivele viitoare vor continua să aducă inovaţii precum Galaxy Note Edge, Gear S și Gear VR, şi ofertele de conținut se vor extinde prin Samsung MILK, care până acum era un serviciu de streaming muzical cu milioane de utilizatori activi la nivel mondial. În viitor, Samsung MILK va adăuga şi mai multe servicii video, prin MILK Video, care va fi integrat pe Smart TV-uri, iar pentru serviciile de muzică va fi disponibil şi pe internet.

Fanii Samsung Gear VR se vor putea bucura de experiența Milk, atât prin prin redarea zilnică de conținut video 360 de grade, cât și prin canale VR de muzică, sporturi, acțiune și lifestyle. Serviciul va oferi opțiunile „Instant Play” (streaming) și „Best Quality” (descărcare) la cea mai bună calitate disponibilă (4K x 2K). Prin actualizările zilnice, utilizatorii Gear VR vor avea mereu conținut nou pe care să îl exploreze. În plus, Samsung a încheiat un parteneriat cu Skybound Entertainment, producătorii The Walking Dead, pentru a crea în 2015 primul thriller produs pentru VR. Samsung va continua să aducă realitatea virtuală în viețile utilizatorilor prin parteneriate cu National Basketball Association (NBA), Skybound Entertainment, RedBull, Mountain Dew, Acura, Artists Den, Refinery 29 și Boiler Room.

Soluții avansate de stocare cu Samsung Portable SSD T1

Soluții de stocare de date care să fie rapide, sigure și mobile au fost greu de creat, până acum. Samsung Portable SSD T1 susține 1 TB de date pe un singur drive care nu este mai mare decât un simplu card. Echipat cu tehnologia 3D V-NAND și cu viteze de scriere/citire de date de patru ori mai rapide decât hard disk-urile externe tradiționale, Samsung Portable SSD T1 permite salvarea unui film de 3 GB în doar 8 secunde. Cu un sistem avansat de criptare, securitate prin parolă, rezistență la șocuri și control al temperaturii, Samsung Portable SSD T1 va transforma felul în care stocăm și folosim informațiile când suntem într-o continuă mişcare.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button