Gadget Trends Know How

Cum optimizezi relaţia dintre costurile de calitate şi marja de profit

brokerStudiile la nivel internaţional indică faptul că defectele de producţie şi costurile de calitate pot ajunge să reprezinte până la 30% din cifra de afaceri, astfel încât orice scădere a acestui cuantum reprezintă direct profituri mai mari.

Astfel, prin creşterea cu aproximativ 5-10% a costurilor de prevenire a defectelor se pot obţine economii cu peste 20% la costurile de identificare a defectelor şi la cele antrenate de remedierea lor, astfel încât per ansamblu, costurile calităţii se reduc considerabil.

Adrian Bodomoiu Wizrom 4small„Una dintre marile probleme cu care se confruntă companiile este cea legată de costurile de menţinere a calităţii, respectiv de costurile de remediere a defectelor de calitate – iar reducerea lor înseamnă în mod direct un profit mai mare”, explică Adrian Bodomoiu, director general Wizrom Software.

Soluţia ERP de la Wizrom permite reducerea cu peste 20% a costurilor de remediere a defectelor de producţie, datorită capacităţii de a le oferi managerilor un project management îmbunătăţit, precum şi instrumentele de asigurare şi control de calitate.

„Managerii care urmăresc acest indicator de cost au în WizPro ERP un instrument de mare folos în eficientizarea planificării producţiei, astfel încât să asigure un maxim de calitate pe tot fluxul de producţie şi în controlul calităţii post-producţie. Potenţialul de creştere a profiturilor este substanţial. Putem să ne imaginăm o companie care înregistrează în mod tradiţional o marjă a profitului net de până la 10% şi apoi să calculăm care ar fi profitul dacă 10-15% din costul operaţional ar fi redus”, spune Adrian Bodomoiu.

În atingerea acestui obiectiv, managerii pot utiliza soluţia ERP de la Wizrom pentru a modela şi planifica resursele şi etapele procesului de producţie, pentru a stabili obiectivele, a aloca şi controla termenele de execuţie, respectiv pentru a asigura verificarea strictă a resurselor, produselor şi serviciilor în procesele de achiziție, producție și distribuție.

În actualul context economic, un astfel de instrument de management poate face diferenţa între a raporta profit şi a cere insolvenţa.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button