Smartphone

Cum arată LG G4, cel mai ambițios smartphone de până acum al companiei

LG a dezvăluit mult așteptatul smartphone LG G4 în cadrul evenimentelor de lansare din New York, Londra, Paris Singapore, Istanbul și Seul. Aproximativ 1000 de invitați din întreaga lume s-au strâns pentru a vedea noul LG G4, succesorul apreciatului G3, smartphone care a întrecut toate așteptările referitoare la vânzări și premii ale industriei. 

Camera de fotografiat a LG G4 dispune de o lentilă cu apertură F1.8, care permite ca până la 80% mai multă lumină să atingă senzorul de imagine, comparativ cu LG G3. Inovatoarei camere îi este alăturat noul ecran IPS Quantum, care prezintă îmbunătățiri din toate punctele de vedere față de avansatul ecran Quad HD al LG G3.

LG G4 reprezintă o experiență completă din toate punctele de vedere, cu accentul pus în mod clar pe factorul uman. Începând de la avansatul design exterior Slim Arc, ale cărui concepte se regăsesc și în interfața de utilizare, până la funcțiile îmbunătățite aproape de perfecțiune, experiența G4 este concepută pentru a oferi performanțe reale pentru utilizatori” a declarat Bumseop Lee, președinte al LG Electronics România.“G4 este încâ o dovadă a angajamentului LG de a oferi utilizatorilor Inovație pentru o viață mai bună cu ajutorul unui produs ambițios, special conceput pentru satisfacerea nevoilor utilizatorilor.

G4_Genuine Leather

Design confortabil și elegant

LG a investit o atenție specială în materialele utilizate la construcția noului vârf de gamă. LG G4 este disponibil în varianta de piele de cea mai bună calitate, lucrată de mână, în 6 culori. Procesul de lucru cu tananți vegetali reprezintă o tradiție veche de sute de ani realizat doar de către meșteșugari pricepuți care prelucrează pielea. Culorile pielii de pe G4 sunt calde și bogate, cu un aspect autentic.

Cel mai important, pielea tratată cu tananți vegetali este perfect ecologică și poate fi reciclată cu ușurință, din moment ce nici un compus chimic aspru nu este utilizat. G4 mai este disponibil și în alte variante de materiale pentru capacul spate: Metallic Gray și Shiny Gold.

Design-ul LG G4 este definit de către Slim Arc, care se întinde de-a lungul întregului corp al telefonului, pus în evidență de ecranul ușor curbat. Mai mult decât un accent de design, Slim Arc permite o rezistență cu 20% mai ridicată a telefonului față de un telefon plat atunci când vine vorba de căderea acestuia cu fața în jos; în plus, acest design permite ca telefonul să fie mai confortabil de ținut în mână.

Design-ul exterior se poate regăsi și în interfața de utilizare a smartphone-ului, care dispune de aspecte grafice simple și intuitive. Pentru LG G4, culorile iconițelor sunt mai vii, cu colțuri rotunjite, care se potrivesc perfect cu design-ul Slim Arc. Mai mult, widget-ul Smart Notice își schimbă automat culoarea textului și cea de fundal în funcție de imaginea de fundal a ecranului Home selectată de catre utilizator.

G4_Ceramic

Experiență vizuală extraordinară

LG a proiectat camera foto de 16 MP a LG G4 cu scopul clar de a permite realizarea unor imagini excelente, chiar și în condiții slabe de iluminare. Camera dispune de deschidere F1.8 care permite ca o cantitate de lumină cu 80% mai mare să atingă senzorul.

LG a îmbunătățit performanțele camerei în condiții slabe de iluminare chiar și mai mult, prin intermediul OIS 2.0, care dublează performanțele OIS+ prin extinderea gamei de stabilizare a imaginii de la un grad la două pe axele X și Y și adaugă, pentru prima dată, o a treia axă.

O noutate pentru G4, modul Manual oferă fotografilor cu experiență posibilitatea de a își exprima spiritul artistic, permițând acestora să controleze în mod direct focalizarea, viteza de expunere, ISO, compensarea expunerii și balansul de alb pentru fiecare poză în parte. Fotografii avansați pot, de asemenea, să salveze imaginile în format RAW, în plus față de JPEG, pentru posibilități de editare mai precise fără pierderea detaliilor.

Avansata cameră foto a LG G4 este completată de către senzorul Color Spectrum Sensor (CSS), primul de acest fel disponibil pe un smartphone. CSS îmbunătățește acuratețea culorilor prin citirea precisă a valorilor RGB ale luminii ambientale și lumina infraroșie reflectată de către obiecte. CSS utilizează această informație pentru a ajusta balansul de alb al camerei și culoarea blițului, cu scopul de a realiza imagini cât mai apropiate de ceea ce percepe ochiul uman. Datorită CSS nuanțele de roșu nu vor mai părea portocaliu deschis, iar cele de alb, galben.

G4_Genuine Leather1

Pentru niște selfie-uri bune de pus în ramă, LG a utilizat o cameră frontală de 8MP care permite realizarea de poze portret sau de grup clare și pline de detalii. Gesture Interval Shot îmbunătățește funcția Gesture Shot prin realizarea a 4 fotografii la interval de două secunde, existând astfel mai multe șanse de realizare a pozei perfecte chiar și în cele mai dificile condiții. Declanșarea este ușor de realizat, pur și simplu prin deschiderea și închiderea palmei de două ori în fața camerei.

Un salt enorm a fost realizat și în ceea ce privește tehnologia de display, LG G4 fiind primul smartphone care utilizează noul display IPS Quantum de 5,5 inci, care permite reproducerea culorilor cu 20% mai bună, îmbunătățirea luminozității cu 25% și contrast mai mare cu 50%. Este primul display Quad HD care utilizează tehnologia Advanced In-Cell Touch (AIT), tehnologie care combină ecranul LCD și senzorul de atingere într-un singur strat pentru o mai bună reproducere a culorilor și precizie la atingere. Acest nou ecran este calibrat conform cu standardele DCI (Digital Cinema Initiatives) de expresie de culoare, utilizată de studiourile de top de la Hollywood.

Putere și performanță

În cazul G4, ecranul de calitate nu presupune un rabat în ceea ce privește autonomia bateriei. LG G4 este echipat cu o baterie detașabilă de 3.000mAh, rar întâlnită pe piața actuală a smartphone-urilor de top. În combinație cu beneficiile oferite de către performantul procesor Qualcomm® Snapdragon™ 808 cu X10 LTE, LG G4 nu are nici o problemă în a trece printr-o întreagă zi de utilizare normală. De fapt, bateria LG G4 va rezista cu aprox. 20% mai mult decât cea de pe G3, având aceeași capacitate.

G4_Genuine Leather2

Experiență de utilizare bazată pe factorul uman

LG G4 este primul telefon care utilizează noua experiență de utilizare UX 4.0, bazată pe factorul uman, care promite să fie mai ușor de utilizat și mai intuitivă cu scopul de a înțelege mai ușor nevoile fiecărui utilizator în parte și a răspunde mai ușor la nevoile acestora. Experiența îmbunătățită elimină pași fără importanță, oferind în același timp mai multe opțiuni de configurare pentru utilizatorii avansați.

 • Quick Shot permite utilizatorilor să realizeze poze fără a porni aplicația dedicată prin dubla atingere a butonului de pe spatele telefonului, în timp ce ecranul este stins. LG G4 dispune de un timp extrem de scurt de deschidere a camerei de doar 6 zecimi de secundă.
 • Cu noua aplicație Gallery, vizionarea cu ușurință a mii de fotografii se realizează cu ușurință. Funcția Memories organizează fotografiile și clipurile video automat în albume pe baza datei și locului unde au fost realizate, fără a fi necesar upload-ul acestora în cloud.
 • Event Pocket permite utilizatorilor să creeze un singur calendar unic prin drag-and-drop-ul evenimentelor și întâlnirilor din mai multe calendare și platforme social media. După setup-ul inițial, nu mai este necesar accesul în mai multe calendare.
 • Funcția îmbunătățită Smart Notice oferă notificări personalizate despre vreme, călătorii și altele prin analizarea obiceiurilor, cum ar fi metoda prin care utilizatorul merge la muncă. Această analiză permite Smart Notice să ofere mesaje personalizate, precum “Asigurați-vă că v-ați luat umbrela pentru drumul spre metrou.”
 • Quick Help permite utilizatorilor să caute răspunsuri instant pentru orice întrebare despre utilizarea LG G4, chiar în widget-ul Smart Notice. Quick Help ghidează utilizatorii prin preferințele LG G4 și poate chiar programa un apel la serviciul clienți.

LG a încheiat parteneriate pentru îmbunătățirea experienței generale oferite de către G4. Google Office este pre-instalat pe LG G4, iar utilizatorii G4 vor primi în plus 100GB în Google Drive pentru 2 ani. Cu MirrorLink și G4, proprietarii mașinilor Volkswagen se vor putea bucura de o versiune special concepută pentru utilizarea la volan a interfeței G4 pe ecranul mașinii pentru o integrare completă cu contactele, sistemul de navigație și muzica de pe telefon.

LG G4 va începe să fie disponibil la nivel global începând cu data de 29 aprilie. Pe piața din România, acesta va fi disponibil începând cu data de 17 mai pentru precomandă la Orange, iar din iunie va fi disponibil la toți operatorii de telefonie mobilă.

Specificații cheie:

 • Chipset: Procesor Qualcomm®Snapdragon™ 808cu X10 LTE
 • Ecran: Ecran de 5,5inci Quad HD IPS Quantum (2560 x 1440, 538ppi)
 • Memorie: 32GB eMMC ROM, 3GB LPDDR3 RAM / slot microSD
 • Cameră: Spate 16MP cu F1.8 Aperture / OIS 2.0 / Față 8MPcu F2.0 Aperture
 • Baterie: 3,000mAh (detașabilă)
 • Sistem de operare: Android 5.1 Lollipop
 • Dimensiuni: 148.9 x 76.1 x 3 – 9.8mm
 • Greutate: 155g
 • Rețea: 4G / LTE / HSPA+ 21 Mbps (3G)
 • Opțiuni de conectare: Wi-Fi 802.11 a, b, g, n, ac / Bluetooth 4.1LE / NFC / USB 2.0
 • Culori: [Ceramic]Metallic Gray / Shiny Gold /

[Genuine Leather]Black / Brown / Red / Sky Blue / Beige / Yellow

 • Altele: Manual Mode / Gesture Interval Shot / Quick Shot

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button