BusinessCompanii

COSMOTE România împrumută 225 milioane de euro pentru dezvoltarea 4G

Cosmote imprumut BERD (2)COSMOTE România – subsidiară a Hellenic Telecommunications Organizations (OTE), operatorul mobil grec lider în Europa de Sud-Est – va primi o finanţare de 225 milioane euro din partea Bancii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD): 75 de milioane euro din surse proprii ale BERD şi 150 milioane euro credit sindicalizat din partea unui grup format din şapte bănci comerciale.

Acest împrumut va permite COSMOTE România să finanţeze reînnoirea licenţelor şi să îşi îndeplinească obligaţiile de plată pentru spectrul alocat serviciilor mobile 4G, precum şi să acopere o parte din investiţiile necesare dezvoltării reţelei.

Cererea consumatorilor români de servicii mobile în bandă largă este în creştere, iar competiţia acerbă pentru furnizarea serviciilor 4G se intensifică. Companiile se confruntă cu cheltuieli semnificative, pe fondul investiţiilor în extinderea reţelelor şi a portofoliului de servicii.

Finanţarea furnizată de BERD va permite COSMOTE România să îşi multiplice avantajele competitive. Astfel, compania va furniza servicii de comunicare în bandă largă de o calitate sporită, precum şi aplicaţii şi servicii noi şi inovative.

Pentru BERD, construirea unei infrastructuri IT&C de încredere este esenţială pentru încurajarea inovaţiei şi a industriilor moderne centrate pe cunoaştere. În toate ţările în care BERD derulează proiecte de investiţii, telecomul este un sector extrem de dinamic, bazat pe cunoaştere. Suntem încântaţi că prin acest împrumut contribuim la eforturile COSMOTE România de a creşte piaţa telecom din România, în beneficiul utilizatorilor şi al mediului de afaceri. Suntem, în egală măsură, onoraţi de faptul că această tranzacţie este un proiect implementat în parteneriat cu Grupul OTE, implicând, de asemenea, un grup extins de bănci cu tradiţie

James Hyslop, Directorul BERD România

Aranjori principali mandataţi (Mandated Lead Arrangers) pentru acest credit sindicalizat sunt ING Bank şi Société Génerale, Aranjori principali (Lead Arrangers) sunt Erste Group Bank AG şi Eurobank Private Bank Luxembourg S.A, Citibank, NBG Bank Malta Limited şi Raiffeisen Bank International AG sunt Aranjori (Arrangers).

Michael Tsamaz, Preşedinte şi CEO al Grupului OTE susține că acest acord reprezintă un vot de încredere pentru România, pentru viitorul şi oportunităţile pe care ţara le oferă. De asemenea, Tsamaz consideră că este o dovadă a încrederii pe care BERD o manifestă pentru Grupul OTE, pentru stabilitatea sa financiară şi procesele de transformare de succes derulate.

Industria telecom este intens influenţată de investiţii, iar schimbările tehnologice se întâmplă rapid. COSMOTE România, în calitate de furnizor complet de servicii de comunicare, a lansat serviciile 4G în aprilie acest an, confirmând încă o dată strategia orientată spre clienţi. Prin acest împrumut din partea BERD, ne consolidăm resursele, astfel încât să putem urma un plan optim de investiţii pentru dezvoltarea serviciilor în bandă largă”.

Nikolai Beckers, CEO COSMOTE România

De la lansarea operaţiunilor sale, BERD a investit aproximativ 6,2 miliarde de euro în peste 330 de proiecte în România, angrenând peste 12 miliarde de euro pentru acestea, din surse externe de finanţare.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button