BusinessCompaniiGadget

COSMOTE introduce plata facturii prin aplicaţia mobilPay MasterCard Mobile

Operatorul de telefonie mobilă COSMOTE introduce plata facturii lunare prin intermediul aplicaţiei mobilPay MasterCard Mobile. Aplicaţia este disponibilă gratuit pentru descărcare – din App Store sau Google Play, pe un smartphone – şi poate fi utilizată fără costuri suplimentare.

„Aplicaţia mobilPay MasterCard Mobile este o metodă foarte simplă şi rapidă, cu ajutorul căreia utilizatorii pot plăti cu telefonul mobil, în condiţii de siguranţă, fiind prima aplicaţie de plăţi mobile din România ce respectă standardele MasterCard Mobile Remote Payments”, a declarat Gabriel Ghiţă, Business Development Manager CEE, MasterCard Europe.

De la momentul lansării, aplicația mobilPay MasterCard Mobile a atras un număr semnificativ de utilizatori, în mod echilibrat pe Android (46%) și pe iOS (54%). Potrivit reprezentanţilor MasterCard, 50% din plăţile effectuate ărin intermediul acestei aplicaţii sunt reîncărcări de cartele telefonice preplătite, în timp ce 40% au fost plăţi de facturi. Diferenţa este reprezentată de plăţile făcute în secţiunea Shop, unde sunt prezente oferte de la comercianţii parteneri. Plăţile efectuate prin aplicaţie pornesc de la câţiva lei, unele dintre ele ajungând să depăşească 1.600 de lei, în timp ce valoarea medie a unei tranzacţii este de aproximativ 70 de lei.

“Românii asimilează rapid tot ce este în avangarda tehnologiei, iar plățile de pe telefonul mobil nu vor face excepție. Cred că adopția lor o va depăși în câțiva ani chiar pe cea a plăților online cu cardul. Am mizat pe crearea de noi metode de plată pentru utilizatori, care au devenit ulterior standarde în industrie, precum plățile prin SMS și, acum, cele de pe telefoane mobile. Eforturile noastre de a dezvolta această nouă piață și de a fi din nou pionieri în domeniul plăților mobile sunt susținute de companii de top, care au decis să ni se alature, ca și parteneri” a declarat Antonio Eram, CEO și fondator NETOPIA mobilPay.

Din aplicaţia mobilPay MasterCard Mobile utilizatorii pot să plătească facturi de telefonie mobilă şi să-şi reîncarce cartelele prepaid, emise de principalii operatori din România. De asemenea, aceştia pot face cumpărături, în secţiunea Shop, alegând ofertele prezentate de parteneri.

Utilizatorii trebuie să se înregistreze în aplicaţie după ce au descărcat-o, completând câteva date personale: nume, prenume, adresă de e-mail şi număr de telefon. Accesul în mobilPay MasterCard Mobile este securizat printr-un cod mPIN (mobile PIN) format din 6 cifre, definit iniţial de utilizator şi solicitat de fiecare dată când acesta deschide aplicaţia. Clienţii pot face plăţi în mobilPay MasterCard Mobile cu orice card MasterCard, iar înregistrarea cardurilor este necesară o singură dată.

NETOPIA mobilPay este lider pe piaţa din România în ceea ce priveşte microplăţile cu telefonul mobil şi unul dintre cei mai importanţi procesatori de plăţi online prin card, printr-un parteneriat cu Garanti Bank România.

COSMOTE România avea aproximativ 6 milioane de clienţi la 30 iunie 2013. În prezent, operatorul oferă acoperire pentru 99% din populaţie şi 90% din teritoriu.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button