Parenting

Concert Corelli la Palatul Mogoșoaia

palatul mogosoaia 2013Sâmbătă, 11 mai şi duminică 12 mai, de la orele 17.00, Mogoșoaia ClasicFest propune în concert integrala sonatelor pentru vioară și clavecin de Arcangelo Corelli. Recitalurile vor fi susținute de Melinda Bereș (vioară barocă) și Raluca Enea (clavecin).

Grupate sub titlul Armonii istorice la palatul Mogoșoaia, aceste evenimente marchează împlinirea a 300 de ani de la dispariția marelui compozitor italian. Programul cuprinde cele 12 sonate Op.5 ale lui Corelli, culminând cu celebra Follia, interpretate în varianta originală, la vioară barocă, copie după un model de Andrea Guarneri, și la un clavecin flamand, instrument des întâlnit în Roma anilor 1700, copie după Jan Ruckers.

Violonista Melinda Béres este laureată a numeroase concursuri naţionale și internaţionale. S-a perfecţionat cu artişti renumiţi, precum Jacques Saint-Yves, Devich Sándor, Jaap Schroeder, Ferenc Gábor, Mira Glodeanu etc. A susţinut recitaluri în ţară şi în străinătate (Germania, Ungaria, Polonia, Austria, Elveţia, Spania, Suedia, Franţa, Rusia, Belgia). În prezent este conferenţiar universitar la Academia de Muzică „Gh. Dima” din Cluj-Napoca.

Clavecinista Raluca Enea a urmat studii de perfecționare în Germania, a susținut recitaluri în țară și în străinătate pe scene din Norvegia, Germania, Franța, Ungaria. De asemenea este director artistic al Festivalului de Muzică Veche Bucureşti şi doctorand al Universităţii Naționale de Muzică din Bucureşti.

Cele doua recitaluri se desfășoară sub Patronajul Ambasadei Italiei și sunt organizate în parteneriat cu Institutul Balassi – Institutul Maghiar din Bucureşti.

Organizatori: Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti, Asociaţia Culturală “Pro Valores”, Radio Romania Cultural, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi ExcesMusic.

Pentru concertele de la Palatul Mogoşoaia, opţional se va asigura transport de la staţia de metrou Parc Bazilescu, preţul unei călătorii dus-întors fiind de 8 lei. Microbuzele spre Palatul Mogosoaia vor pleca la ora 16,15.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button