GadgetSmartphone

Cele mai bune metode pentru a-ți proteja ecranul smartphone-ului

Utilizarea intensă și păstrarea telefonului mobil în buzunar sau în geantă poate duce la apariția unor zgârieturi sau pete pe ecranul acestuia. Pentru a preîntâmpina astfel de probleme, specialiștii ThePhoneGeeks ai EuroGsm recomandă cele mai bune soluții, care ne ajută să păstrăm telefonul într-o stare bună pentru cât mai mult timp.

Printre cele mai sigure și utilizate metode de protecție a ecranului se numără husele, care pot juca și rol de accesorii. Astfel, în funcție de stil și vestimentație, doamnele și domnișoarele pot opta pentru huse de diferite culori, cu imprimeuri florale sau chiar ornate cu cristale Swarovski. De cealaltă parte, domnii pot alege huse care reprezintă diferite cluburi de fotbal, jocuri sau brand-uri auto consacrate. În general, acest tip de huse sunt disponibile doar pentru smartphone-urile din gama premium, precum iPhone 4 și 5, Samsung Galaxy S5, etc.

„Pentru cei care folosesc smartphone-uri din clasa premium, recomandarea este să se folosească huse S-View. Acestea sunt tip carte, la deschiderea husei ecranul activându-se automat. În plus, au încorporată o fereastră transparentă care permite vizualizarea informațiilor precum data și ora sau mesajele primite, dar și primirea sau respingerea apelurilor”, a spus Adriana Vlad – ThePhoneGeeks.

Pentru utilizatorii care practică activități sportive, specialistul EuroGsm recomandă utilizarea unei huse tip bandă, care se poate prinde pe braț sau în jurul taliei.

De asemenea, pentru a proteja ecranul unui telefon mobil se recomandă aplicarea unei folii, pe piață existând mai multe variante: de sticlă, anti-amprentă, tip oglindă, duo protect (se aplică atât pe fața ecranului, cât și pe spatele smartphone-ului), anti-reflex (reduce la minim reflexia luminii și a razelor ultraviolete) sau anti-șoc (protejează ecranul împotriva loviturilor puternice ori căzăturilor accidentale). Dintre acestea, cele mai eficiente sunt cele de sticlă, având grosimea de 0,3 mm și protejând  ecranul telefonului împotriva zgârieturilor, a prafului și a șocurilor.

La fel de importantă ca protecţia ecranului este și întreținerea lui. Astfel, pentru menținerea ecranului curat este recomandată utilizarea unui kit de curățare, ce constă într-un pulverizator cu o soluție specială și o lavetă din microfibre.

„În cazul în care nu dețineți un astfel de kit, puteti curăța ecranul folosind o lavetă destinată  suprafețelor fine. Nu este recomandat să folosim șervețele ori prosoape de bucătărie, deoarece acestea pot zgâria suprafața ecranului. În cazul în care este nevoie de lichid, se poate umezi foarte puțin laveta în apă și în niciun caz nu trebuie utilizate produse chimice, amoniac sau soluții pe bază de alcool, deoarece acestea pot deteriora suprafața ecranului”, a mai spus Adriana Vlad.

Related Articles

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button