Parenting

Ce licee din România participă la compețiția de robotică FIRST Tech Challenge?

FTC2Şcoala Americană Internaţională din București organizează cea de-a patra ediție a competiţiei de robotică FIRST Tech Challenge, cea mai mare competiţie de robotică din Europa Centrală și de Est adresată elevilor de liceu.

În cadrul evenimentului ce va avea loc vineri, 21 martie și sâmbătă, 22 martie participă 16 echipe formate din elevi pasionați de tehnologie.

Cele 16 echipe participante au în componență până la 10 membri, elevi cu vârste cuprinse între 14-18 ani ce provin din mai multe școli naționale și internaționale.

Din România, în acest an, vor participa 6 echipe din următoarele școli: Școala Americană Internațională din București, Colegiul Tehnic „Petru Maior” București, Grupul Şcolar „Nicolae Bălcescu” din Voluntari, liceul ”Nicolae Tonitza” și Colegiul ”A. D. Xenopol” din București, dar și o echipă independentă din Voluntari. Reprezentantele țării noastre vor concura împotriva a 10 echipe din Cehia, Polonia, Macedonia, Albania, Austria, Bulgaria, Muntenegru, Turcia și Arabia Saudită.

First Tech Challenge, sau de ce ne-ar trebui ore de programare în şcoli

Competiția se va desfășura în două etape, în prima zi vor avea loc meciuri de test pentru antrenamentul echipelor, a doua zi urmând să se desfășoare meciurile de calificare și finala. Alianța câștigătoare va avea ocazia să participe la Campionatul Mondial organizat în Statele Unite ale Americii ce va avea loc pe 23 și 24 aprilie 2014.

Elevii înscriși în competiție au responsabilitatea de a proiecta, a programa și construi câte un robot cu care vor participa în concurs formând alianțe contra altor echipe. Kit-urile de asamblare a roboților sunt refolosibile de la an la an și sunt importate din Statele Unite. Asamblarea roboților de către echipe sub îndrumarea instructorilor și a mentorilor necesită o strategie bazată pe principii solide de inginerie. Roboții vor funcționa independent 40 de secunde iar apoi vor fi actionați prin telecomandă câte 2 minute pentru fiecare meci. Tema acestui sezon este ”FTC Block Party”! 

Competiţia de Robotică FIRST Tech Challenge este inițiată de FIRST, organizație internațională ce își propune să inspire tinerii să devină lideri în tehnologie și știință prin intermediul unor activități antrenante care să le dezvolte aptitudinile tehnologice.

“Suntem încâncântați că în acest an ni s-au mai alăturat în competiția de robotică găzduită de Școala Americană alte 2 licee din București. Suntem nerăbdători să aflăm ce alianță va participa în Campionatul Mondial din St. Louis, Statele Unite ale Americii la finalul lunii aprilie”, declară Alexander Dean Hester, coordonatorul proiectului.

La rândul său, Ken Johnson, director FIRST Tech Challenge, declară: “Ne bucurăm să vedem că FIRST Tech Challenge a luat amploare în Europa Centrală și de Est și că există un interes crescut față de competițiile de robotică în general. Astfel de concursuri îi ajută pe elevi să-și dezvolte aptitudinile tehnologice și să se implice în dezvoltarea științei”.

FTC1

 

FTC

 

FTC3

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button