Parenting

Cazarea în regim hotelier la mare și la munte, o soluţie pentru concediu

munteÎntr-un context economic dificil, proprietarii nu au reuşit să-şi vândă locuinţele la preţurile dorite şi de aceea ei caută alternative. Aşadar, aceştia s-au văzut forţaţi de împrejurări să apeleze la alte soluţii pentru a-şi valorifica bunurile imobiliare, şi anume să le dea spre închiriere. Totuși, cum perioada concediilor se aproprie cu paşi repezi, proprietarii au postat, deja, pe internet din timp numeroase oferte tentante pentru cei care doresc să-şi petreacă câteva zile sau chiar luni la munte sau la mare.

„Dacă în Bucureşti închirierea în regim hotelier este un business profitabil, nu se poate spune acelaşi lucru şi despre Braşov sau Constanţa. Nu poţi să faci o afacere din închirerea în regim hotelier a unei locuinţe la munte sau la mare deoarece acest business este profitabil doar în sezon. Proprietarii sunt dispuşi să lase din preţ numai să nu ţină apartamentul gol”, a explicat Alina Petrescu, Marketing Manager Imobiliare.NET.

Oferta de închirieri în regim hotelier este bogată în această perioadă, iar preţurile fac concurenţă serioasă hotelurilor, conform unei analize Imobiliare.NET.

„Închirierea în regim hotelier reprezintă o soluţie pentru persoanele care doresc să facă economii, dar care în acelaşi timp vor concedii prelungite. Acest tip de cazare este potrivit şi pentru familiile cu copii care doresc să regăsească confortul de acasă. În acest fel chiriaşii sezonieri au parte de un preţ mic şi condiţii optime de locuit”, a mai spus Alina Petrescu.

ZONA MONTANĂ, MAI ACCESIBILĂ ÎN PERIOADA VERII

În această perioadă oferta de închirieri în regim hotelier în judeţe precum Braşov şi Prahova este destul de generoasă atât din punctul de vedere al numărului, cât şi al preţurilor. Aşadar, proprietarii de la munte ajung să închirieze o garsonieră mobilată chiar şi cu 70 de lei pe noapte în Poiana Braşov, iar preţul poate urca în lunile iulie şi august la 75 de lei.

O garsonieră sau un apartament la poalele Tâmpei, în cartierul Răcădău, poate fi închiriată în regim hotelier începând cu 79 de lei pe noapte, tariful schimbându-se în funcţie de numărul de zile pe care doriţi să-l petreceţi în această zonă , şi de perioada în care vă alegeţi să vă petreceţi concediul. Tot la poalele Muntelui Tâmpa o pensiune de trei stele oferă cazare începând cu 83 de lei pe zi pentru o cameră dublă.

O altă ofertă interesantă este a unui proprietar care vrea să închirieze o vilă cu living şi 5 garsoniere  în Zărneşti. Toată casa poate fi închiriată cu suma de 5.400 de lei/lună, dar dacă nu se doreşte a fi rezervată întreaga vilă, atunci se poate închiria şi o garsonieră cu 45 de lei pe zi.

O ofertă generoasă pentru grupuri mari este închiriere unei  vile cu 10 camere duble , în Predeal, unde pot fi cazate 26 de persoane cu suma de 1.000 de lei pe zi.

LITORALUL, MAI SCUMP

Un concediu pe litoralul românesc este mai scump decât o vacanţa la munte, dar şi în aceste condiţii ofertele în regim hotelier sunt destul de tentante. Cu 70 de lei poate fi închiriată o garsonieră mobilată chiar în oraşul Constanţa.

Un alt proprietar de pe litoral oferă spre închiriere în regim hotelier un apartament cu 2 camere , situat în zona Cireşica-Campus Universitatea Ovidius din Constanţa. Chiria este de 120 de lei pe zi.

Şi în staţiunea Mamaia există oferte interesante. Astfel, un apartament cu 2 camere poate fi închiriat cu 150 de lei pe zi . Preţul variază între 150 şi 400 lei pe zi pentru întreg apartamentul, în funcţie de perioadă şi de durata şederii.

Un apartament cu 3 camere poate fi închiriat în regim hotelier începând cu 200 de lei pe zi. Amplasată tot în Constanţa , locuinţa este complet mobiliată.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button