BusinessInvestitiiStartup

Cartagena Capital, Black Sea Trade & Investment Program, așteptați la VentureConnect

VentureConnect, program dedicat antreprenorilor din zona IT, tehnologie şi online, anunţă prezența a peste 30 de investitori pentru cea de-a șaptea întâlnire, organizată pe 28 mai 2013 la Grand Cinema Digiplex. Proiectele pentru această întâlnire se pot depune până pe 15 mai.

Una dintre cele mai notabile iniţiative din mediul antreprenorial românesc, VentureConnect a ajuns la cea de-a saptea ediție și se va desfășura pentru prima dată într-o locație inedită, Grand Cinema Digiplex.

Antreprenorii care doresc să îşi prezinte afacerea în faţa unora dintre cei mai importanți investitori din România şi Europa de Sud-Est îşi pot depune proiectele până vineri, 15 mai.

Printre invitații confirmaţi se numără: Nils Granath (consilier pe fuziuni și achiziții pentru companii de tehnologie, mentor pentru comunitatea antreprenorială, investitor și Partener în cadrul Cartagena Capital), Barry Kolodkin (Regional Program Manager în cadrul Black Sea Trade Investment Promotion Program), Numan Numan (Managing Partner în cadrul fondului de investiții 212LTD), Orlando Szasz (Co-fondator Renania, Președinte al consiliului directorial Renania, Business-Angel), Ciprian Ghețău (Fondator Black Sea Capital), precum și alți investitori și reprezentanți ai mediului de afaceri din România și Europa de Sud-Est.

Pe baza experienței mele directe de lucru cu mediul de afaceri și antreprenorial din România, sunt bucuros să particip la următoarea întâlnire VentureConnect. Cu mult entuziasm, am remarcat încrederea și iscusința cu care mediul antreprenorial din România este încurajat să crească și să dezvolte proiecte sau afaceri cu potențial internațional”

Nils Granath, Partener Cartagena Capital.

Pentru prima data, evenimentul VentureConnect va include două sesiuni de pitch: prima parte este gândită pentru companiile early-stage în căutarea unei investiții seed, în cea de-a doua parte urmând prezentările companiilor mai mature ce au nevoie de o infuzie de capital mai substanțială.

România este una dintre țările prezente în cadrul programului BSTIP și una dintre cele mai importante comunități de business din regiune. Credem că România oferă un mediu antrenant pentru sectorul IT internațional și considerăm că inițiative precum VentureConnect pot aduce o schimbare în Europa de Sud-Est, mendorând și lansând companii și proiecte scalabile la nivel mondial”

Barry Kalodkin, Regional Program Manager în cadrul Black Sea Trade Investment Promotion Program.

În 2012, VentureConnect a evoluat de la un eveniment bi-anual de tip match-making antreprenor-investitor la o întreagă platformă de sprijin și mentorat pentru antreprenori prin: AngelConnect, comunitate digitală gândită pentru business-angels și identificarea de noi oportunități de finanțare, dar și prin demararea unui program de educație în business: Venture Mentoring, întâlniri de mentorat bi-lunare.

Pentru întâlnirea din 28 mai 2013, antreprenorii vor participa în cadrul a două sesiuni de mentorat conduse de Viorel Apetrei (MTW România). Cursurile sunt gândite pentru a îmbunătăți abilitățile de prezentare ale antreprenorilor.

Mă alătur pentru a doua oară echipei VentureConnect în procesul de mentorat dedicat tinerilor antreprenori. Experienta anterioară m-a determinat să mă implic în continuare în susținerea acestui proiect, care promovează creativitatea, inovația. În cursul sesiunilor de pregătire vom avea în vedere trei coordonate importante ale unei prezentări eficiente: conținutul, structura și livrarea”,

Viorel Apetrei, Managing Partner MTW România.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button