Life&Style

Care sunt cei trei paşi simpli pentru a rezolva problema lipsei de experienţă în carieră?

Afis CL3 A3 2-01Eşti un tânăr talentat, student sau proaspăt absolvent, şi vrei să îţi construieşti cariera pe care ţi-o doreşti, să îţi găseşti primul tău job sau să schimbi domeniul de activitate şi să faci ceea ce te pasionează cu adevărat. Ai aplicat deja pentru diferite poziţii deschise la companiile alături de care ţi-ar plăcea să lucrezi, însă răspunsul pe care l-ai primit a fost de cele mai multe ori negativ. Motivul? Lipsa de experienţă!

de Irina Scarlat

Ai avut rezultate bune de-a lungul studiilor şi ştii că înveţi repede şi că poţi face faţă cu succes provocărilor unui nou job. Trebuie doar să îi demonstrezi asta şi potenţialului angajator şi să găseşti metode prin care să compensezi lipsa de experienţă cu alte activităţi relevante pentru dezvoltarea ta profesională. Cum rezolvi problema lipsei de experienţă în trei paşi simpli?

În primul rând interacţionează cu profesionişti! Majoritatea angajatorilor nu recrutează tineri la târgurile de carieră sau pe site-urile de profil. Aceştia preferă să cunoască direct tineri talentaţi, să discute cu ei şi să vadă dacă se potrivesc sau nu profilului căutat. Dacă vei cunoaşte personal angajatorul vei reuşi să îi demonstrezi că eşti candidatul potrivit discutând faţă în faţă. Aşadar, caută angajatorii preferaţi de tine la evenimentele care îţi permit să interacţionezi în mod direct cu ei şi remarcă-te!

Continuă să te pregăteşti participând la sesiuni de training în cadrul cărora dezvolţi competenţe şi abilităţi prin metode de educaţie non-formală. Urmăreşte ca participarea la astfel de training-uri să te ajute să dezvolţi aptitudini relevante pentru domeniul de interes pentru tine şi pune în valoare noile cunoştinţe într-un CV profesionist. În acest fel vei reuşi să îi demonstrezi angajatorului că eşti pasionat şi că ai cunoştinţe în domeniu chiar dacă nu ai profesat până acum.

Nu în ultimul rând, lucrează alături de profesionişti şi tineri talentaţi! Participă la workshop-uri şi studii de caz care te ajută să înţelegi ce presupune activitatea într-un anumit domeniu, te învaţă să lucrezi în echipă şi îţi dau ocazia să colaborezi cu profesionişti şi specialişti. De cele mai multe ori pentru angajatori astfel de evenimente servesc drept interviuri de grup aşa că fă tot posibilul să ieşi în evidenţă şi să îţi demonstrezi potenţialul.

Deşi pare o piedică majoră în calea dezvoltării tale profesionale, problema lipsei de experienţă îşi găseşte o rezolvare foarte uşor. Interacţionând cu profesionişti la evenimente de profil, participând la sesiuni de training, workshop-uri şi studii de caz, vei compensa lipsa de experienţă şi vei demonstra că eşti candidatul potrivit.

Dacă eşti în căutare de astfel de oportunităţi şi vrei să acumulezi experienţă profesională de calitate lucrând alături de specialişti din companii importante din România, e momentul să aplici la cea de a treia ediţie a Career Leader, proiect al organizaţiei Akcees. Participând vei putea să faci toţi cei trei paşi într-o singură zi de eveniment: vei interacţiona cu profesionişti şi vei afla ce oportunităţi de carieră pentru tineri oferă unii dintre cei mai doriţi angajatori din domeniu, vei participa la un training de specialitate şi la un workshop interactiv, iar la final poţi fi răsplătit cu premiile şi stagiile de practică oferite de companiile participante în program.

Cea de a treia ediţie Career Leader deschide oportunităţi profesionale în trei domenii diferite: consultanţă, IT şi banking. Participarea la eveniment este gratuită şi se realizează prin completarea aplicaţiei disponibile online la http://akcees.com/career. Poţi aplica până vineri, 5 aprilie, şi vei afla miercuri, 10 aprilie, dacă te numeri printre finaliştii selectaţi pentru a participa la eveniment. La Career Leader vei acumula experienţa dorită şi te vei pregăti pentru cariera pe care ţi-o doreşti în viitor!

Career Leader este un eveniment organizat cu sprijinul Contrast Management Consulting, Controller Institut, Microsoft România, BRD Groupe Société Générale şi Romanian American Foundation.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button