Media

Care este noua televiziune a românilor? Câte milioane se uită și cine sunt „telespectatorii”

YouTube este cea mai populară platformă online dedicată conținutului video, iar impactul este major și în România. În fiecare lună, aproximativ 6,5 milioane de români vizitează acest domeniu, iar majoritatea o fac ca să se uite la videoclipuri muzicale (60% din vizitatori).

Din 2013, Google a lansat și versiunea locală a YouTube, o oportunitate pentru artiștii autohtoni și producătorii de conținut să monetizeze conținutul pe care îl produc. Avantajul utilizatorilor este că primesc recomandări de conținut local.

Cei mai mulți români, în proporție de 94%, vizioneaza videoclipuri acasă, dar 17% din aceștia au vizionat ultima dată un video pe YouTube în timpul pauzei de masă dintr-o săptămână lucrătoare. Acesta este unul dintre cele mai mari procente din regiunea Europei de Sud-Est.

După muzică, românii se uită în proporție de 25% la conținut dedicat lecțiilor despre gătit, 24% preferă videoclipurile despre sport, iar 23% din români se uită la videoclipuri despre politică și în care sunt prezentate știrile actualității. Topul este completat de cei 21% care vizionează conținut dedicat tehnologiei și review-urilor despre gadgeturi.

Cum funcționează publicitatea pe YouTube și care sunt cele mai populare canale

Spre deosebire de televiziunea clasică, pe YouTube oamenii sunt mai atenți la videoclip. Astfel, 56% din români preferă să nu mai facă nimic altceva în timp ce vizionează un clip. De asemenea, România este țara cu cea mai mare creștere a timpului de vizionare din Europa Centrală și de Est.

Marius Lazarescu_Today's“Cifrele YouTube ne arată o platformă pe care românii o folosesc ca să se informeze și să aibă acces la impresiile altora despre evenimente, actualitate și produsele în care investesc bani. De asemenea, este folosită și pentru divertisment, după cum vedem din lista canalelor populare. Este pe drept televiziune online, dar cu mult mai multe posibilități, având ocazia să alegi ce vezi, când vezi, cum vezi. Asta ar trebui să rețină și cei care creează conținut, și cei care își promovează produsele prin această platformă”, a declarat Marius Lăzărescu, director și fondator Today’s.

Today’s este o agenție de marketing online care combină creativitatea și strategia de marketing pentru a oferi soluții eficiente pe Internet, personalizate pentru orice tip de afacere. Agenția este Google AdWords Certified Partner și singura agenție din România certificată convert.com, fiind cotați în Top 10 în România.

Related Articles

3 Comments

  1. Da prefer sa ma uit la YouTube , acolo gasesc ceea ce imi doresc pe moment . Daca gatesc caut reteta, daca fac teme cu baiatul , cautam exercitii , cand ma plictisesc muzica etc. :)

  2. Youtube este un veritabil canal media alternativ, capabil sa satisfaca curiozitati dintre cele mai diverse. Avantajul utilizarii unuei asemenea platforme consta in posibilitatea alegerii domeniului preferat prin intermediul motorului sau de cautare, facandu-ne astfel partas la miscarea intregului mapamond. Utilizarea este una rapida, menita sa atinga tinta dorita, scontata la un buton de accesare. Un alt avantaj este acela al verificarii prealabile al tuturor continuturilor uploadate, prin acest lucru, scutindu-ne pe noi, utilizatorii, sa efectuam verificari in plus.

  3. Youtube va creste in ochii lumii din ce in ce mai mult din cauza varietatii de programe, emisiuni, muzica , filme pe care le poti gasi. In curand televiziunile vor avea rating scazut si sper sa cada daca nu ofere ceva interesant si ceva ce putem urmari si invata !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button