Foto-VideoGadget

Canon prezintă noile obiective ultra-telefoto cine-servo, cu rezoluție 4K

CN20x50Canon aduce un nou produs in linia sa de obiective cine-servo, prin modelul CN20x50 – obiectiv ultra-telefoto zoom de înaltă performanță pentru producții TV sportive, despre natură, etc.

Beneficiind de expertiza îndelungată și fără egal în proiectarea obiectivelor Canon, noul CN20x50 oferă o calitate superbă a imaginii și un control creativ de excepție. Este primul obiectiv din clasa lui care combină un TELECONVERTOR încorporat de 1.5x, grosisment 20x de top și un motor servo detașabil, cu o distanță focală nativă de 50-1000mm ce se poate extinde până la un uimitor 75-1500mm.

Proiectat ca o soluție portabilă pentru transmisiuni ce folosesc camere cu senzor Super 35mm – fie ele în format HD, UHD sau 4K – noul CN20x50 este un instrument fără precedent din punct de vedere al calității, versatilității și aplicabilității. Cu ajutorul unui ansamblu de control servo îmbunătățit, complet detașabil, care permite abordarea unui stil de filmare dinamic – dificil de atins folosind obiectivele cinematografice tipice – noul obiectiv cine-servo vine în întâmpinarea unei cerințe crescânde pentru producții de televiziune sportive și despre natură la rezoluție Ultra High Definition (UHD).

Versatil și de încredere

Având în vedere producțiile de astăzi, în care filmările trebuie să se poată face în medii dificile și imprevizibile, este absolut necesar un nivel de flexibilitate a obiectivelor. Pentru producțiile de televiziune despre animale sălbatice, este tipic pentru operatori să lucreze în condiții de mediu ostile și sensibile totodată, adesea necesitând filmarea de la distanțe foarte mari; pe de altă parte, producțiile sportive necesită de obicei rezoluții extrem de mari pentru a obține cadre “din mijlocul acțiunii” de pe stadion. În ambele situații, operatorii au nevoie de abilitatea de a-și schimba poziția reactiv și rapid, de flexibilitate în filmare, și de aparatură promptă care să le permită să răspundă schimbărilor din cadru.

CN20x50 01Cântărind doar 6,6 kg, noul CN20x50 este ușor și portabil, oferind o distanță focală și o capacitate de zoom fără egal în clasa sa. Le permite echipelor de filmări sportive și documentare să capteze imagini de la distanță, păstrând cea mai înaltă calitate a imaginii pe parcursul întregului interval de zoom. Prin mărimea impresionantă a acestuia se reduce semnificativ și volumul de aparatură necesară echipei de filmare, devenind astfel o soluție optimă pentru filmări de teren.

Cel mai recent model din gama obiectivelor cine-servo, CN20x50, este în același timp intuitiv și robust. A fost conceput să asigure rezistență și fiabilitate cât mai mari, chiar și în transmisiuni din medii de lucru necruțătoare – combinând elemente optice de cea mai bună calitate cu o construcție rezistentă la intemperii și șocuri, ceea ce îl face potrivit pentru cele mai ostile condiții de pe teren, la același nivel cu precendetele obiective Canon pentru transmisiuni.

Operabilitate flexibilă

Compatibil cu o gamă variată de camere video, obiectivul CN20x50 oferă suport și pentru comunicarea dintre cameră și obiectiv, și va fi disponibil în ambele variante EF și PL. Versiunea pentru MOUNTA EF utilizează sistemul propriu Canon, în timp ce versiunea pentru  PL se conformează standardului Cooke /i Technology. Ambele modele dispun de un conector serial cu 12 pini pentru integrarea cu echipamentele standard de transmisiuni.

Inelul de focus se poate roti la 180 de grade, echilibrând acuratețea necesară imaginilor 4K cu viteza de care este nevoie în transmisiuni. În scenariile în care fiecare secundă contează – și operatorii au o singură ocazie să capteze o imagine – un zoom de mare viteză și operarea simplă a focusului și irisului ajută la captarea cu ușurință și acuratețe a scenelor ce se schimbă rapid.

Obiectivul a fost proiectat să suporte o gamă largă de accesorii de cinematografie și transmisiuni, inclusiv reglaje pentru zoom operațional și focus, Matte Boxuri, și accesorii standard  0.8- și 0.5-type precum ansamblurile follow focus, pentru ca în final să ofere o soluție cu adevărat versatilă.

Avantajele-cheie ale obiectivului CN20x50:

  • Obiectiv ultra-telefoto cu distanță focală de top
  • Captează fiecare detaliu în transmisiuni sportive și despre natură
  • Obține imagini uimitoare la calitate profesională 4K
  • Ofera o mare varietate de moduri de filmare și expresivitate
  • Portabil și durabil

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button