Uncategorized

Canon aruncă pe piață un nou senzor CMOS full-frame de 35mm pentru camerele video

Camera prototip ce incorporeaza noul senzor full-frame de 35mmCanon a dezvoltat un senzor CMOS full-frame (35 mm) de înaltă sensibilitate, creat exclusiv pentru camerele video. Noul senzor, creat pentru capturi Full HD, oferă performanţe deosebite în condiţii de luminozitate foarte scăzută.

de Marian Crăciun

Dimensiunea unui pixel este de 19 microni pătraţi, adică de 7,5 ori mai mare decât suprafaţa unui pixel al senzorului folosit pe DSLR-ul vârf de gamă Canon 1D-X. În plus, noul senzor beneficiază de circuite suplimentare şi tehnologii noi, menite să reducă şi mai mult zgomotul de imagine care, în mod obişnuit, creşte invers proporţional cu mărimea pixelului.

Senzor CMOS full-frame de 35mm pentru camerele videoAcest lucru înseamnă că senzorul poate surprinde imagini foarte clare chiar şi în condiţiile unei lumini de doar 0,03 lux (de exemplu, când cerul este luminat, noaptea, de luna aflată în faza de lună nouă), când ochiul uman abia distinge obiectele.

Canon a testat noul senzor CMOS cu ajutorul unui prototip de cameră video, cu care a înregistrat inclusiv o ploaie de meteoriţi şi o scenă luminată doar de un beţisor aromatic aprins. Compania intenţionează ca, pe viitor, să dezvolte senzorul pentru aplicaţii precum observarea astronomică, cercetare medicală sau echipamente de supraveghere.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button