Life&Style

Habitat for Humanity: donaţii pentru construcţia unei case pentru Loredana Neagu, tânăra ce a returnat un portofel cu bani

O casa pentru Loredana NeaguFapta bună făcută de Loredana Neagu, tânăra de etnie romă din satul Berca care a returnat poliției un portofel cu bani găsit pe stradă, este răsplătită de Habitat for Humanity România, una dintre cele mai importante organizaţii la nivel local pe segmentul locuinţelor sociale, și postul de televiziune Realitatea TV.

În acest sens, cele două organizații au început o campanie de strângere de fonduri prin care să îi ofere Loredanei și familiei sale o casă decentă în care să locuiască.

Loredanei Neagu face parte dintr-o familie extrem de săracă și numeroasă, 10 adulți și patru copii mici locuiesc într-o casă dărăpănată. Construită din chirpici, casa nu a mai fost renovată de 18 ani, iar din cauza acoperișului deteriorat în casă este mereu frig și mucegai. Singurul venit stabil este adus de tatăl Loredanei, al cărui salariu este de doar 700 de lei. Pe lângă acesta, se adaugă un ajutor de la stat pe care îl primește unul dintre frați (care este surdomut) și alocațiile a doi copii, de 42 de lei fiecare.

Săptămâna trecută Loredana Neagu a găsit un portofel pe care l-a returnat poliției locale. În portofel erau în jur de 1.000 de lei și acte, iar Loredana spune că nu a avut niciodată atâția bani și că nu s-a gândit nicio clipă să păstreze portofelul. Când l-a găsit, Loredana mergea la primăria din sat pentru a cere 10 lei, cu care să cumpere lapte pentru fetița ei de opt luni. Loredana Neagu își crește singură cei doi copii, Raisa Gabriela (opt luni) și Mădălin (3 ani).

loredana neagu“Valorile pe care Loredana Neagu le-a arătat: cinste, corectitudine și respect sunt și cele pe care noi, la Habitat for Humanity România, le prețuim și le promovăm. Noi ajutăm oamenii ca Loredana și ne bucurăm că Realitatea TV este alături de noi în acest demers. Nevoia Loredanei de a avea o casă se pliază pe misiunea noastră de a eradica locuirea sărăcăcioasă și de a construi locuințe simple, decente și accesibile pentru grupurile vulnerabile”, a declarat Mario DeMezzo, director național Habitat for Humanity România.

Puteți dona pentru casa Loredanei în contul Habitat for Humanity România, cod fiscal: 15391896 (cont pentru donaţii în RON / EUR / USD), cod IBAN: RO25 BRDE 050S V150 1751 0500, BRD, Sucursala Oradea, suna la numărul 0900.900.462 (5 euro + TVA), valabil numai în rețeaua ROMTELECOM sau direct pe website-ul www.habitat.ro.

Pentru donații în materiale de construcție puteți apela numărul de telefon 0731.039.103.

Habitat for Humanity România este una dintre cele mai importante organizații din România în domeniul locuirii sociale. Din 1996 construiește, reabilitează, oferă consultanță, suport tehnic și derulează programe de eficiență energetică și de prevenție și răspuns la dezastre pentru grupuri vulnerabile.

Prin cele șapte filiale ale sale din Beiuș, Cluj, Rădăuți, Comănești, Pitești, Cumpăna și Craiova a ajutat peste 16.000 de persoane să aibă un loc decent în care să trăiască, prin construcții de case și reabilitări, și alte 20.000 prin programele de prevenție și răspuns la dezastre. La nivel internațional, Habitat for Humanity a construit și reabilitat peste 800.000 de locuințe pentru 4 milioane de persoane din 80 de țări la nivel global.

Related Articles

2 Comments

  1. suntem o fam formata din 10 persoane ,8 copii ,2 parinti .casa noastr e f deteriorata si in curand va pica.ploua si peretii sau deplasat .o sa ajungem sa stam in baraca p camp va rugam sa ne ajutati .putem fi contactati numai la tel 0734165883.locuim in jud ph com gherghita sat independenta.va multumim

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button