GadgetSmartphone

BYOD — bring your own device

Vânzările de gadgeturi şi dispozitive mobile le depăşesc pe cele de PC-uri, iar utilizarea lor la locul de muncă este în creştere puternică, motiv pentru care organizaţiile trebuie să analizeze în detaliu problemele de securitate a informaţiilor şi datelor care decurg de aici, arata ultimul raport Ernst & Young.

Sprijinirea utilizării dispozitivelor la locul de muncă ajută nu doar la scăderea costurilor angajaţilor, dar elimină în acelaşi timp şi o parte din cheltuielile asociate achiziţiilor masive de telefoane mobile ale companiei. Această integrare a gadgeturilor personale cu acces la datele companiei poate contribui la reducerea costurilor colective, creşterea productivităţii angajaţilor, dar şi a creativităţii.

Riscurile sunt însă pe măsură. Intensificarea BYOD presupune ca angajaţii să fie capabili să îşi facă singuri upgrade-ul acestor dispozitive fără implicarea funcţiei IT. Acest lucru poate avea un impact atât asupra funcţionării, cât şi a securităţii tuturor aplicaţiilor corporative instalate pe dispozitiv. Gestionarea atentă  a dispozitivelor mobile devine astfel foarte importantă. Organizaţiile ar trebui să ia în considerare următoarele activităţi atunci când sprijină BYOD:

1. Să instaleze aplicaţii care permit oprirea camerelor de luat vederi sau blocarea site-urilor de social media prin care se pot scurge informaţii. În schimbul acestor constrângeri însă, companiile trebuie să contribuie la achiziţionarea dispozitivului respectiv pentru angajat.

2. Securizarea reţelei companiei prin existenţa unei reţele paralele separate, care să permită angajaţilor utilizarea dispozitivelor personale.

3. Menţinerea securităţii dispozitivelor împotriva viruşilor, atentatelor de hacking sau accesului persoanelor străine.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button