BusinessCompanii

Business trends: Microsoft a achiziţionat startup-ul Acompli

microsoftDupă ce în urmă cu câteva zile oficialii Microsoft au “scăpat” câteva informaţii legate de noua achiziţie din portofoliu, pe 1 decembrie a venit anunţul oficial: compania a cumpărat startup-ul din San Francisco Acompli, specializat în cearea de aplicaţii pentru email, atât în Android cât şi iOS.

Cu toate acestea, cei de la Microsoft nu au precizat valoarea tranzacţiei, într-un post pe blogul companiei adăugând doar faptul că detalii noi despre achiziţie vor fi făcute în perioada următoare.

Odată cu această achiziţie se poate să-i vedem pe cei de la Microsoft scoţând pe piaţă o aplicaţie nativă pentru Outlook.

“Într-o lume în care mai mult de jumătate dintre mesajele din mailuri sunt citite de pe dispozitivele mobile este esenţial să le putem oferi utilizatorilor experienţe fantastice pe email oriunde ar fi, iar echipa Acompli este total dedicată acestor realizări. Lumea denumeşte aplicaţia lor ca fiind <cel mai bun prieten>, <nemaipomenită> sau <lucrul de care ai nevoie pentru BYOD (bring zyour own device – n.red.)>”, a declarat Rajesh Jha, Corporate Vice-President în cadrul Microsoft.

Acompli a fost fondat de foşti şefi de la Zimbra şi VMware şi a lansat în luna aprilie aplicaţia pentru gadgeturile cu iOS, versiunea pentru Android fiind scoasă pe piaţă în luna septembrie. Aplicaţia pentru mobile a Acompli are un calendar integrat, la fel ca Microsoft Exchange, şi oferă şi integrare cu Gmail.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button