EuropaGoing OutLife&StyleTravelTrends

Bulgaria găzduieşte Volvo World Match Play Championship şi aduce laolaltă cei mai buni jucători de golf din lume

Ian Poulter_2011Între 16 şi 19 mai, Bulgaria va fi gazda următoarei etape a Volvo World Match Play Championship. Această etapă va avea loc pe circuitul impresionant de la Thracian Cliffs al cărui design este semnat de Gary Player. Încadrat de coastele aspre şi de albastrul nemărginit al Mării Negre, care poate fi văzut de la fiecare gaură, Thracian Cliffs este cu siguranţă unul dintre cele mai dramatice trasee de golf de pe pământ.

Evenimentul reprezită o premieră atât pentru Volvo World Match Play Championship, cât şi pentru Bulgaria, fiind pentru prima dată când o etapă a campionatului recunoscut la nivel global este organizată în Europa Centrală.

Golful nu este un sport străin în ţara vecinilor de peste Dunăre, Bulgaria având deja 7 terenuri de golf profesioniste. Turneul va poziţiona Bulgaria pe harta evenimentelor de golf internaţionale majore.

Această nouă locaţie este una dintre cele 28 de circuite diferite ale Turneului European 2013 şi contribuie la atingerea obiectivului de a dezvolta noi destinaţii pentru golf.trofeul

Volvo World Match Play Championship, care aniversează 50 de ani în 2013, va aduce laolaltă 24 dintre cei mai buni jucători din lume, pentru a concura pentru acest titlu prestigios printr-o etapă de calificare menită să atragă elita jucătorilor. Legendele European Ryder Cup, Ian Poulter, câştigătorul Volvo World Match Play Championship 2011, Graeme McDowell, campionul US Open 2010, Peter Hanson, de şase ori campion European Tour  şi Nicolas Colsaerts, campionul en-titre, se află pe lista celor mai recente stele ale golfului care se vor implica în Volvo World Match Play Championship 2013.

Va mai intra pe teren şi “specialistul Volvo”, Branden Grace, câştigătorul Volvo Golf Champions şi Volvo China Open 2012, precum şi a alte trei titluri anul trecut. Acestuia i se vor alătura Scott Jamieson, clasat pe locul 2 la Volvo Golf Champions 2013, Jamie Donaldson, câştigătorul Abu Dhabi HSBC Golf Championship 2013, Chris Wood, câştigător Qatar Masters 2013 şi Shane Lowery, câştigătorul Portugal Masters.

Nicolas Colsaerts_2012În acest an,  fondul de premii a crescut la 3.000.000 de euro pentru 2013, cu 250.000 de euro mai mult decât în 2012. Câştigătorului îi va reveni suma de 800.000 de euro.

Ultimele trei ediţii ale Volvo World Match Play Championships s-au desfăşurat la Finca Cortesin în Spania, iar mutarea la terenul care poartă semnătura de design a mult lăudatului Gary Player reprezintă prima ocazie cu care un întreg eveniment parte din European Tour are loc în Bulgaria.

Gary Player a spus cândva: “Nu veţi găsi un alt teren de golf ca acesta nicăieri pe planetă.” Pentru a sublinia caracteristicile unice ale acestei noi locaţii, Thracian Cliffs au mai fost denumite “Pebble Beach a Europei”.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button