Foto-VideoGadget

Brutus Östling va participa la Fotogenica 2013 în calitate de Ambasador Canon

Canon România, partener principal al Fotogenica, cel mai important eveniment din România dedicat pasionaţilor de fotografie, ce se va desfăşura la Bran, complex Wolf, îl va avea drept invitat pe Brutus Östling la ediţia din iunie. Acesta este unul dintre cei mai importanţi fotografi, câştigător al unor premii recunoscute internaţional şi ambasador Canon din 2009.

Născut în 1958 în Stockholm, Brutus Östling a înfiinţat, în 1981, o editură care a publicat peste 1.000 de titluri. În 2005, a decis să-şi schimbe complet cariera, optând pentru fotografie şi specializându-se pe cea de natură. Trei dintre albumele foto pe care le-a publicat au devenit bestseller-uri în Suedia, iar unele au fost traduse în limba engleză şi nu numai.

L-a publicat pe primul în 2005, “Mellan vingspetsarna”, cu fotografii cu păsări din zona arctică şi din Antarctica, imaginile sale fiind premiate, un an mai târziu, cu WWF Panda Prize pentru cea mai bună carte de natură din Suedia şi a fost numit fotograful suedez al anului. A câştigat acelaşi premiu şi în 2007, pentru alt album foto. La finele anului 2007, a fost numit “fotograful scandinav de natură 2007-2008”.

Brutus Östling va participa la Fotogenica în calitate de Ambasador Canon şi le va oferi participanţilor sfaturi şi recomandări de utilizare a echipamentelor pentru a surprinde elemente din natură cât mai spectaculoase.

Fotogenica 2013 aduce împreună pasionaţii de fotografie şi profesioniştii din domeniu prin intermediul conferinţelor, demostraţiilor practice, workshop-urilor foto şi prezentărilor de echipament. Anul acesta, pe lângă prezentările lectorilor Toma Bonciu, Cătălin Paduraru, Mircea Badutz, Adi Popa şi Mihai Musceleanu, participanţii vor avea ocazia să-l întâlnească şi să-l asculte şi pe Mugur Vărzariu, explorator Canon şi singurul fotograf român inclus în programul de ambasadori Canon.

Canon România sprijină ediţia 2013 a Fotogenica oferind participanţilor ocazia de a testa echipamente profesionale de vârf, inclusiv aparate foto şi obiective accesibile, în mod normal, profesioniştilor. Mai mult, Canon selecta cele mai reuşite fotografii realizate la această ediţie şi le va premia. Câştigătorii vor fi premiaţi cu un DSLR Canon EOS 60D – premiul I, o imprimantă foto Canon PIXMA PRO 9000 – locul II, respectiv o imprimantă foto Selphy CP 9000 – locul III.

Fotogenica a ajuns, anul acesta, la cea de-a patra ediţie. Primele trei, desfăşurate în 2009, la Bran, în 2011 – Poiana Braşov şi în 2012, la Mediaş, s-au bucurat de un real succes în rândul participanţilor.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button