Going OutLife&Style

Book Trends: ce cărți mai citesc românii în vacanța de vară

carti plajaFicțiunea (34%), cărțile pentru copii (17%), cărțile motivaționale și de business (13%) sunt în topul preferințelor românilor în ultimele 3 luni, arată un studiu despre obiceiurile consumatorilor români de carte, realizat de elefant.ro, cea mai mare librarie online din România.

În medie, pentru vacanța de vară, clientii elefant.ro și-au pregătit bagajele achiziționând câte 8 cărți în fiecare lună. Același studiu elefant.ro ne arată și cine sunt cei care achiziționează cărti pentru vacanța de vară. Astfel, cumpărătorul de cărți de pe elefant.ro are studii medii sau superioare, venituri peste medie și provine cu preponderență din mediul urban din orașe precum: București (29,7%), Cluj-Napoca (3.4%) și Timișoara (2.7%).

Genurile de cărți preferate de români în timpul liber sunt literatura de divertisment (15%), cărțile pentru copii (11%) și literatura contemporană (7%).

Cele mai achiziționate titluri în perioada 15 aprilie-15 iulie 2013 au fost:

•             Cincizeci de umbre ale lui Grey / Fifty Shades (E. L. James) – ficțiune,

•             Secretul si Magia și Puterea (Rhonda Byrne) – literatură motivațională

•             Studiul China (T. Colin Campbell, Thomas M. Campbell II) – nutriție

•             Fii demn! (Dan Puric) – biografii

•             Micul prinț (Antoine de Saint- Exupery) – literatură pentru copii.

Prioritatea noastră este sa oferim tuturor clienților o experiență cât mai placută la cumpărăturile efectuate pe elefant.ro, atât pentru pregătirea vacanțelor, cât și în experiența de zi cu zi. Suntem bucuroși că în trei ani de activitate, românii au economisit peste 10.000.000 de lei prin achiziționarea de cărți, eBooks, jucării și asigurări online (RCA) de pe platforma elefant.ro“

Ana-Rita Da’Ros, director e-commerce la elefant.ro

www.elefant.ro este cea mai mare librarie online de pe piaţa din Romania. elefant.ro ofera clientilor sai peste 65.000 de produse: carti, eBooks, jucarii, filme, muzica, eReadere si tablete.

Infografic_carti_vacanta_elefant.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button