AppsGadgetSmartphoneTablete

Bomba Google: o schimbare a algoritmului de căutare va zdrobi o parte dintre site-urile indexate

Gigantul din tehnologie Google pregătește o schimbare majoră a motorului de căutare omonim, unul dintre cele mai accesate din lume, aceasta urmând să intre în vigoare de marți, 21 aprilie.

Astfel, compania a adus un update în cadrul algoritmului de căutare care va avea ca rezultat schimbarea ordinii în care site-urile vor fi indexate în momentul în care utilizatorii vor căuta ceva de pe telefoane sau tablete, scrie Business Insider.

Americanii caută să se concentreze, în acest mod, mai mult pe segmentul de mobile, noul algoritm favorizând site-urile mobile friendly în defavoarea celor care nu au și o versiune potrivită pentru dispozitivele mobile (texte și fotografii care se pot scala ușor indiferent de ecranul gadgetului, linkuri ușor de accesat).

În acest sens, site-urile care au o astfel de versiune vor apărea mai sus în căutări, celelalte, chiar dacă sunt mai relevante, urmând să fie retrogradate.

Potrivit datelor Google, circa 60% din traficul online este realizat în acest moment de pe dispozitive mobile. Compania și-a anunțat intenția încă din luna februarie, oferindu-le astfel administratorilor de rețea suficient timp pentru a realiza o interfață prietenoasă cu terminalele mobile ale utilizatorilor.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button