Parenting

Berea conține niacină. Ce înseamnă consum moderat?

bereRapoartele realizate de către Departamentul de Agricultură al Statelor Unite ale Americii arată că berea are un conținut bogat de vitamine din complexul B, în special vitamina B3 cunoscută și sub denumirea de Niacină, utilă în prevenirea și tratarea depresiilor, durerilor de cap și a colesterolului ridicat. Studiile au arătat că un pahar de 355 de ml de bere conține o cantitate de 1.83 miligrame de Niacină.

Potrivit rapoartelor, berea, una dintre cele mai populare și consumate băuturi din lume, conține un număr important de  vitamine și nutrienți și consumată cu moderație poate avea efecte benefice pentru organismul uman.

”Conținutul de nutrienți și vitamine al berii reprezintă fundamentul multor studii efectuate de cercetători din întreaga lume care și-au dorit să identifice posibilele efecte benefice pentru organism pe care consumul moderat de bere l-ar putea avea. De la reducerea riscului de aparițe a bolilor cardiovasculare, la creșterea nivelului de antioxidanți din organism, conținutul în nutrienți și vitamine este cel responsabil pentru aceste efecte. Rapoartele de acest gen sunt foarte importante atât pentru comunitatea medicală, cât și pentru iubitorii berii, fiind esențial să deținem cât mai multe informații nutriționale despre produsele pe care le consumăm”, a declarat Corina Aurelia Zugravu, Președintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție.

Pe lângă niacină, berea mai conține și alte vitamine sau nutrienți cum ar fi vitamina B6, tonică pentru sistemul nervos central, acidul pantotenic cunoscut și ca vitamina B5, colină, flavonoide și alte vitamine ale grupului B, care intervin în cele mai importante procese metabolice ale organismului uman. Cantitatea de vitamine pe care o conține o bere, conform rapoartelor realizate de Departamentul de Agricultură al Statelor Unite ale Americii este prezentată în tabelul de mai jos:

bere vitamine

Membrii Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție atrag atenția că un consum moderat de bere trebuie completat de un stil de viață sănătos și o alimentație corespunzătoare. Este considerat consum moderat de bere o cantitate de 660 ml/zi pentru bărbați și 330 ml/zi pentru femei, cu o concentraţie de alcool de 5%.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button