Business

Bentley va construi un nou SUV

Bentley SUVBentley Motors a confirmat ca va incepe dezvoltarea SUV-ului Bentley, cea de-a patra serie de modele a companiei. SUV-ul va fi construit in Crewe si va fi lansat pe piata in anul 2016. Acest proiect va crea 1000 de locuri de munca noi in Marea Britanie. In urmatorii trei ani, Bentley va investi peste 800 de milioane de lire in punctul de lucru din Crewe, pentru dezvoltarea noului model.

„Investitia de 800 de milioane de lire si cele o mie de locuri noi de munca create de Bentley reprezinta o veste minunata atat pentru Crewe, cat si pentru Marea Britanie, in general, ” a declarat  primul ministru al Marii Britanii, David Cameron, care a fost prezent la anuntul oficial de la sediul Bentley din Crewe.

„Unul dintre sectoarele despre care stim ca evolueaza rapid in cursa globala este industria noastra auto in plina expansiune. Un automobil iese de pe linia de productie in Marea Britanie la fiecare 20 de secunde si tocmai am lansat Strategia Guvernamentala pentru Industria Auto pentru a ne asigura ca acest succes continua si in anii urmatori. Sunt incantat ca Bentley va construi noul automobil aici, nu doar pentru faptul ca genereaza 1000 de noi locuri de munca, ci si pentru oportunitatile tot mai multe de formare pentru ucenici cu inalta calificare,” a comentat primul ministru al Marii Britanii, David Cameron.

„Grupul Volkswagen considera ca Marea Britanie este o zona competitiva pentru productia industriala,” a declarat Dr. Winterkorn, Chairman of the Board in cadrul Volkswagen Group. „Fanii Bentley din intreaga lume asteapta cu nerabdare primul SUV al brand-ului. Impreuna, vom face acest Bentley nou un Bentley adevarat – puternic, exclusivist si de succes,” a comentat Dr. Winterkorn.

„Aceste eveniment reprezinta un aganjament binevenit in Marea Britanie din partea unui mare producator auto international,” a declarat Vince Cable, secretar de stat pentru Afaceri, Inovatie si Competente. „Strategia noastra pentru industria auto demonstreaza angajamentul guvernului in colaborarea cu companii de talie mondiala cum este Bentley pentru a crea noi locuri de munca si pentru a sustine exporturile. Bentley a fost prima companie pe care am vizitat-o in calitate de ministru al guvernului si reprezinta un exemplu real de productie de mare valoare. Mai mult de patru din cinci masini produse in Marea Britanie sunt exportate in restul lumii,” a comentat secretarul de stat Vince Cable.

„Aceasta este o veste excelenta pentru Bentley si pentru Marea Britanie,” a declarat Dr. Wolfgang Schreiber, Președinte și Director General Bentley. „Bentley se bucura de tot mai mult succes si aceasta a patra serie de modele incurajeaza succesul pietei globale de SUV-uri. Sustinerea pe care toti cei implicati au oferit-o companiei a contribuit la luarea acestei decizii, care va asigura cresterea sustenabila a companiei,” a comentat Dr. Wolfgang Schreiber.

SUV-ul va fi un Bentley autentic, pastrand semnele distinctive, performantele, calitatea si maiestria incorporata de acest brand de lux. Aspectul il va deosebi de orice alt SUV din circulatie si va pastra ADN design-ului Bentley. Modelul va fi cel mai luxos si cel mai puternic SUV de pe piata. Reactia publicului cu privire la construirea unui SUV Bentley a fost extrem de favorabila in ultimele 16 luni.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button