GadgetPC & Laptop

BenQ lansează monitorul ultra-subțire cu funcție specială pentru citit și tehnologie Flicker-free

BenQ VW2245ZBenQ lansează pe piața locală monitorul ultra-subțire de 21.5” VW2245Z, creat special pentru cei care desfășoară o activitate prelungită în fața computerului. Monitorul împletește designul elegant cu tehnologia care adaugă o atingere minimalistă decorului modernist al încăperii în care este utilizat.

Panelul de tip VA (Vertical Alignment) oferă un unghi de vizualizare extins de 178 de grade și un contrast nativ îmbunătățit al imaginilor de 3000:1, iar rezoluția Full HD (1920 x 1080p) asigură o reproducere acurată a culorilor cu detalii bogate.

BenQ VW2245Z frontMonitorul dispune de un mod de “Citire” (Reading Mode) preinstalat care recrează experienţa confortabilă a lecturii unei cărți sau a unui ziar prin ajustarea luminozităţii şi temperaturii culorilor, precum şi prin balansarea contrastului şi clarităţii.

Totodată, monitorul BenQ dispune de tehnologia Flicker-free care elimină pâlpâitul imaginii la toate nivelurile de luminozitate şi reduce oboseala ochilor. Un monitor normal poate avea o pâlpâire luminoasă foarte rapidă, de până la 200Hz/secundă atunci când gradul de luminozitate al monitorului nu este la maxim.

BenQ VW2245Z sideCând se întâmplă acest lucru, ochiul uman, sensibil la semnalele luminoase încearcă să se adapteze la pâlpâirile monitorului. Acest fapt duce la tensiunea ochiului, oboseală și chiar migrene. Monitorul BenQ VW2245Z Flicker-Free încorporează un circuit de control al iluminării display-ului care anulează această pâlpâire reducând oboseala ochilor după folosirea îndelungată a computerelor (desktop sau notebook).

Totodată, tehnologia proprietară BenQ Low Blue Light contribuie de asemenea la sporirea confortului vizual prin reducerea spectrului de lumină albastră, cauza principală a oboselii ochilor, durerilor de cap și tulburărilor de somn. Astfel, utilizatorii nu mai au nevoie de protecție suplimentară cum ar fi ochelarii de protecție pentru monitor.

De asemenea, monitorul dispune și de soluția optică Senseye, care asigură culori naturale cu ajutorul celor şase tehnici brevetate de calibrare, indiferent de modul presetat ales: standard, filme, jocuri, foto, sRGB sau eco.

Noul monitor BenQ VW2245Z este disponibil prin partenerii autorizati BenQ din România (Darer, IT Direct, MGT Educational, Network One Distribution) la un preț de recomandat de raft de 529 lei.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button