GadgetTrends

BenQ atacă piața din România cu 25 de produse noi și țintește vânzări cu 10% mai mari în 2014

BenQ_MX768_1Dragoș Salamac, Country Head BenQ pentru România estimează pentru 2014 un avans de 10% al vânzărilor comparativ cu anul precedent, pe fondul creșterii apetitului de consum al utilizatorilor în preajma Campionatului Mondial de Fotbal și diversificării portofoliului cu 25 de produse noi.  

„Lansăm astăzi 25 de produse – proiectoare, monitoare, ecrane pentru afișaj profesional (digital signage) și ecrane interactive – adresate atât mediului de business și educațional, cât și utilizatorilor individuali. Acest val de lansări, împreună cu produsele care urmează să ajungă pe piața locală până la final de an vor susține creșterea vânzărilor BenQ în România cu 10% în acest an”, declară Dragoș Salamac, Country Head BenQ pentru România.

BenQ a înregistrat anul trecut o cotă de piață consolidată de 49% pe segmentul proiectoarelor în România și 10% pe piața monitoarelor pentru PC.

Proiectoare echipate cu conectivitate wireless pentru mediul de business și educațional

Într-o perioadă în care tableta devine un produs de larg consum, iar la nivel global accesarea celor mai importante site-uri web se face în principal cu ajutorul smartphone-ului sau tabletei (studiu Adobe Digital Index), BenQ aduce în România o gamă nouă de proiectoare pentru business și mediul educațional, modele care dispun de conectivitate wireless la orice dispozitiv și pot reda prin această conexiune documente Word și PDF, prezentări Powerpoint, dar și imagini.

Totodată, pentru mediul profesional, BenQ propune primele sale proiectoare cu lentile interschimbabile ce permit utilizatorului să optimizeze distanța de proiectare prin simpla schimbare a lentilelei.

Piața de monitoare devine tot mai specializată, mergând pe direcția produselor profesionale către industria animației sau cea a automatizărilor. Studiile realizate la nivel global arată că piața de soluții de proiectare și design pe calculator (aplicații CAD/CAM) se ridică la aproximativ 7 miliarde de  dolari în 2013, iar cea de monitoare dedicate a ajuns anul trecut la 0,7 miliarde de dolari. „BenQ aduce în România monitoare profesionale create pentru utilizatorii de aplicații CAD/CAM cum sunt cei din inginerie si animaţie, dar și monitoare pentru specialiștii în printing, care oferă rezoluție WQHD (2560×1440) și cea mai corectă reproducere a culorii prin utilizarea unui colorimetru hardware”, spune Dragoș Salamac.

Un nou segment de business

Totodată, BenQ lansează pe piața din România un nou segment de business, cel al ecranelor de mari dimensiuni specializate, fie că vorbim despre produse pentru afișaj profesional (digital signage), fie că vorbim de produse cu ecran interactiv, utilizate în mediile educațional și de business.

„Piața de ecrane de business are un potențial important, generat de dezvoltarea și adaptarea marilor centre comerciale la noile tendințe tehnologice, dar și de modul în care evoluează mediul educațional pretutindeni. Astfel, estimăm că până la finalul anului, această nouă categorie de produse, a ecranelor profesionale interactive și de semnalizare, va avea o pondere de 10% în business-ul BenQ din Romania”, declară Dragoș Salamac.

BenQ aduce pe piața locală 11 noi modele de ecrane interactive și pentru afișaj electronic, cu diagonale între 42 și 65 de inci. Acestea pot fi folosite atât individual, cât și în matrici de monitoare, putând fi conectate între ele fără a avea nevoie de un cablu de partajare a semnalului (spliter). Totodată, noile ecrane vin echipate cu aplicații de management, care permit tehnicienilor să controleze până la 98 de ecrane de la un singur calculator prin rețeaua LAN și un număr foarte mare prin portul RS232. Toate modelele sunt echipate cu sisteme speciale de răcire, iar ecranele LED au o durată de funcționare de minimum 50.000 de ore, pentru un regim 24 ore din 24 ore , 7 zile din 7.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button