BusinessTrends

Avocatnet.ro primeşte o majorare de capital de la Catalyst România şi dezvoltă platforma superlege.ro

logo-avocatnetCatayst România, cel mai important fond de private equity pentru creştere şi venture capital dedicat României, care susţine IMM-urile din sectorul Tehnologie – Media-Telecom (TMT), a preluat un pachet de 30% din acţiunile portalului de informaţii juridice www.avocatnet.ro.

Potrivit reprezentanţilor celor două entităţi, tranzacţia în valoare de câteva sute de mii de euro (suma exactă a acestei tranzacţii nu a fost dezvăluită) este structurată sub forma unei majorări de capital, fondul de investiţii Catalyst urmând să investească în dezvoltarea platformei online.

“Suma va fi folosită pentru dezvoltarea proiectului superlege.ro, un serviciu de procesare de acte normative şi informaţii juridice care oferă utilizatorilor actualizări, căutari şi adnotări rapide, simple şi eficiente ce va fi accesibil din luna iulie atât pe desktop cât şi prin intermediul unor aplicaţii pentru smartphone-uri şi tablete”, a declarat Alin Popescu, managing partner în cadrul avocatnet.ro. Potrivit acestuia, până la finalul acestui an, cel mai târziu la începutul lui 2014, platforma se va îmbogăţi cu un serviciu destinat companiilor mici şi mijlocii (IMM-uri).

“Vrem să ajungem numărul unu pe acest segment de software legislativ”, a mai precizat managerul avocatnet.ro.

Catalyst România reprezintă o premieră locală, fiind primul fond de private equity şi venture capital finanţat în principal de către Fondul European de Investiţii (FEI) prin iniţiativa JEREMIE, ca parte a Programului Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivitătii Economice”,  cofinanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

Fondul va sprijini antreprenorii să dezvolte cel mai important website de informaţii şi consultanţă juridică şi de afaceri dedicat IMM-urilor din România într-o platformă complexă care să integreze servicii şi produse specializate.

“Vom susţine evoluţia companiei în mod activ, atât prin finanţarea planurilor şi direcţiilor de afaceri, cât şi prin know-how la nivel de strategie şi management, capitalizând expertiza şi reţeaua noastră de specialişti  şi resurse” , a declarat Mihai Sfinţescu, Team Leader Catalyst România.

www.avocatnet.ro a fost înfiinţat în 2001 ca o comunitate şi resursă de informaţii juridice, devenind ulterior o platformă extinsă care asigură atât conţinut propriu, cât şi generat de utilizatori, IMM-urilor, consultanţilor în afaceri şi profesioniştilor din domenii precum avocatura, contabilitate, resurse umane, securitate şi sănătatea în muncă şi alte servicii juridice de consultanţă. Platforma integrează în prezent informaţii specializate şi generale despre mediul de afaceri şi a înregistrat în martie 2013, pentru a doua lună consecutiv, o audienţă record  de peste 1.000.000 de vizitatori unici, plasându-se astfel în topul publicaţiilor online de business din România.

Potrivit reprezentanţilor avocatnet.ro, încasările portalului s-au ridicat la finalul lui 2012 la nivelul de 460.000 de euro, 60% din această sumă fiind atrasă din contractele de publicitate.

Cu un capital vizat cuprins între 20 şi 30 de milioane de euro, Catalyst România va finanţa, cu investiţii cuprinse între 200.000 de euro şi  2 milioane de euro, IMM-uri autohtone care activează în special în domeniile TMT.

“Suntem prezenţi în cadrul evenimentelor de profil din industria tehnologică, cum este exemplul How to Web, VentureConnect sau în comunitatea TechHub. Am observat o serie de iniţiative care au un grad sporit de inovaţie şi pe care le urmărim îndeaproape. Ne interesează IMM-uri din zona de tehnologie, software şi soluţii de software, hardware, media electronică, soluţii digitale, telecomunicaţii, companii aflate în principal în faza de creştere”, a mai declarat Sfinţescu. Potrivit acestuia, Catalyst este singurul fond de investiţii din România prezent pe nişa tranzacţiilor între 200.000 şi 2 milioane de euro, cele mai multe entităţi de acest gen urmărind tranzacţii cu o valoare de peste 5 milioane de euro.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button