Auto & MotoLife&Style

#ArtMeMINI – arta vine în showroomurile MINI

#ArtMeMINI, proiect pe termen lung prin care showroomurile MINI găzduiesc proiecte de artă. +++ Alexandru Mariş deschide seria cu o expoziţie personală şi un proiect dedicat aniversării de 60 de ani MINI.

Începând cu luna decembrie showroomurile MINI din România, Automobile Bavaria Băneasa şi Auto Cobălcescu, vor găzdui proiectele unor artişti români care au ca inspiraţie lumea automobilului, sub numele #ArtMeMINI. Proiectul a evoluat firesc ca urmare a colaborărilor constante pe care BMW Group România le-a avut în ultimii ani cu artişti precum Adrian Mitu, Amirou Diallo sau Andra Mihai.

Astfel, #ArtMeMINI doreşte să ofere un spaţiu de exprimare liberă pentru artiştii care au colaborat cu BMW Group România. Proiectul va prezenta trimestrial noi expoziţii şi proiecte şi urmăreşte să construiască o comunitate în care cele două centre MINI să ofere un spaţiu personal de exprimare şi promovare a artiştilor implicaţi.

Prima expoziţie din seria #ArtMeMINI îi aparţine lui Alexandru Mariş şi are în prim-plan un proiect dedicat aniversării de 60 de ani a mărcii MINI. Este vorba de un catalog de schiţe cu 60 de lucrări care creează o perspectivă unică asupra istoriei bogate a mărcii.

Catalogul este prezentat simultan în cele două showroomuri MINI din Bucureşti. Vizitatorii sunt invitaţi să îl descopere şi să îl răsfoiască ca un mod interactiv de a explora proiectul. Alături de catalog, în expoziţie se regăsesc şi mai multe lucrări cu acrilic pe pânză definitorii pentru arta lui Alexandru Mariş. Expoziţia va fi prezentată în cele două centre MINI în perioada 9 decembrie 2019 – 9 martie 2020 şi poate fi vizitată de luni până sâmbătă, conform programului de funcţionare al celor două showroomuri.

“În 2019, MINI sărbătorește 60 de ani de existenţă, iar eu, conducând un MINI, am vrut să iau parte la această sărbătoare. Primele schiţe şi prima [întâlnire] cu echipa MINI au avut loc prin februarie când am zis «ce frumos ar fi să avem 60 de schiţe pentru 60 de ani MINI». Au urmat cam 3-4 luni de schiţe aproape în fiecare zi şi de căutat cele mai interesante modele, concepte, dar şi celebrităţi care au avut legătură cu mica legendă. Am aflat multe lucruri noi şi am încercat să le ilustrez în câte o imagine şi un rând de text. Albumul rezultat este împărţit în trei capitole: 20 de schiţe despre evoluţia MINI, 20 de schiţe despre conceptele inedite de-a lungul anilor şi 20 de personalităţi printre care Enzo Ferrari, Niki Lauda, Mary Quant.

Recomand o mică plimbare imaginară în lumea MINI. Iar când întotdeauna vrei să îţi depăşeşti limitele, albumul este însoţit de un tablou în acrilic pe pânză pentru a te introduce în atmosfera artistică MINI. Pentru mine este prima colaborare cu o marcă auto şi mă bucur că este MINI. A fost o plăcere să caut, «să cotrobăi» prin istoria mărcii şi sper că astfel de proiecte vor continua şi după sărbătorirea celor 60 de ani de MINI”, explică Alexandru Mariş.

Alexandru are o legătură specială cu marca MINI, el conducând un MINI Cooper D: “Întotdeauna mi-au plăcut maşinile mici: Käfer, Fiat 500, Lupo. Întotdeauna mi-au plăcut farurile rotunde: Porsche 911, Alfa Romeo Giulia. Întotdeauna mi-au plăcut cursele: Monte Carlo, Le Mans, Nürburgring. Şi întotdeauna mi-au plăcut maşinile clasice restilizate. MINI le are pe toate într-o maşină de zi cu zi.

Pachetul perfect s-ar putea zice. Încă de când a apărut a doua generaţie, din 2006-2007, am zis că într-o zi voi avea una. Aşa că, după 10 ani, îmi livrez tablourile cu ajutorul unui MINI şi, în afara faptului că portbagajul mă limitează la 90 cm lăţime, o consider maşina perfectă pentru asta.”

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button