BusinessMarketing & Advertising

#AristonComfortChallenge: Acces la apa calda pentru 112.000 de copii si varstnici!

Ariston Thermo Romania, liderul pietei locale de centrale termice si boilere electrice, a donat in ultimii doi ani peste o mie de echipamente de incalzire a apei catre 620 de institutii de invatamant, camine de batrani si centre medicale din tara, oferind astfel acces la apa calda pentru 112.000 de persoane.

Ariston Comfort Challenge reprezinta prima campanie globala, prin care grupul Ariston si-a propus sa duca confortul in locurile in care acesta pare imposibil de atins. Pe plan local, proiectul este in al doilea an de desfasurare si se bucura de sprijinul Crucii Rosii Romane. In 2019, Ariston a donat 644 de boilere electrice de ultima generatie catre 371 de institutii din intreaga tara, de care beneficiaza peste 80.000 de copii si varstnici. Anul trecut, peste 400 de boilere au fost donate catre 250 de institutii de invatamant, camine de batrani si centre medicale, in care se regaseau 32.000 de persoane.

Accesul continuu la apa calda reprezinta inca un deziderat in Romania, o parte insemnata din populatie plasandu-se, din acest punct de vedere, sub standardele moderne. Alaturi de partenerii nostri de la Crucea Rosie, am continuat si in acest an sa sprijinim cu boilere de ultima generatie comunitatile vulnerabile din tara, precum copiii si varstnicii. Suntem mandri ca pana in prezent am reusit sa ajutam peste 112.000 de romani sa traiasca in conditii mai bune, iar misiunea noastra nu se va opri aici”, a declarat Catalin Draguleanu, Country Manager Ariston Thermo Romania.

Pentru multi copii din mediul rural mersul la scoala este o adevarata provocare din cauza distantelor mari de parcurs si a conditiilor precare din scoli, foarte multe dintre institutiile de invatamant din mediul rural neavand acces la apa calda. Ne bucuram ca si in acest an am reusit, alaturi de Ariston, sa aducem conditii minime de confort in sute de scoli si, astfel, sa le dam acestor copii o sansa pentru un viitor mai bun”, a declarat Ioan Silviu Lefter, director general Crucea Rosie Romana.

Initiativa Ariston are loc in contextul in care Romania este pe ultimul loc in Uniunea Europeana in ceea ce priveste accesul populatiei la apa curenta in propria locuinta, potrivit statisticilor Eurostat. Mai exact: 27 % dintre romani locuiesc intr-o gospodarie care nu dispune de baie, dus sau toaleta cu apa curenta, fata de o medie de 2% la nivelul Uniunii.

Cele peste 640 de boilere donate de Ariston in acest an au fost distribuite in 26 judete, nivelul de necesitate fiind mai pronuntat in Calarasi, Giurgiu, Mehedinti si Arad. De exemplu, in Calarasi au fost identificate peste 30 de gradinite si scoli fara acces la apa, numarul de beneficiari dupa ce au fost montate 67 de boilere ridicandu-se la peste 7.600 de persoane. In Giurgiu, 20 de scoli si gradinite din mediul rural nu aveau acces la apa calda, iar prin montarea a 54 de boilere electrice, peste 4.300 de persoane se bucura acum de conditii mai bune.

Pentru ca Ariston si-a asumat misiunea de a duce confortul tuturor, pretutindeni, compania a incheiat in toamna acestui an un parteneriat cu Asociatia Nationala a Salvatorilor Montani din Romania (Salvamont), pentru a oferi conditii optime de lucru in bazele de salvare si a facilita acordarea de prim ajutor. In cadrul colaborarii, Ariston a dotat 30 de centre si baze de salvare cu centrale termice in condensare si boilere electrice de ultima generatie. 

Conditiile mai bune din centrele de salvare ne ajuta sa scurtam timpii de reactie in interventiile de salvare, actiuni care de cele mai multe ori au loc in situatii meteo extreme. Datorita sprijinului Ariston, peste 700 de profesionisti si voluntari, care asigura patrularea preventiva si participa anual la misiuni de salvare, beneficiaza de incalzire si apa calda menajera”, a declarat prof. Sabin Cornoiu, Presedintele Asociatiei Nationale a Salvatorilor Montani din Romania.

In cadrul campaniei umanitare Ariston Comfort Challenge 2019, derulata impreuna cu Crucea Rosie si Salvamont, Ariston a donat echipamente termice cu o valoare totala de piata de 340.000 de lei.

Pentru a atrage atentia asupra faptului ca pentru milioane de romani accesul la apa calda reprezinta un lux, Elisabeta Lipa, cvintupla campioana olimpica la canotaj si presedinte al Federatiei Romane de Canotaj, s-a alaturat campaniei in acest an. Initiativa se bucura si de sprijinul alpinistului Alex Gavan, in timp ce parteneriatul cu Salvamont este sustinut de sportivul de anduranta Andrei Rosu, ambii alaturandu-se pentru al doilea an consecutiv misiunii Comfort Challenge.

Cu totii si-au asumat experimentarea unei situatii inconfortabile, pentru a demonstra faptul ca ceea ce pentru unii este doar o provocare, pentru prea multi romani este o rutina zilnica. De asemenea, prezentatorii TV Adela Popescu si Cabral Ibacka au sustinut direct campania de donatie prin implicarea in mod activ alaturi de echipele Ariston si Crucea Rosie.

Pe langa donatia o mie de boilere electrice oferita de Ariston, persoanele care vor sa sprijine comunitatile ce au nevoie de ajutor, o pot face direct pe site-ul Crucii Rosii. Sumele stranse vor fi folosite pentru reabilitarea grupurilor sanitare ale institutiilor care se afla intr-o avansata stare de degradare.

Prima misiune globala a grupului Ariston, Comfort Challenge, a avut loc in anul 2018, in Groenlanda, pe insula Disko. Grupul Ariston a livrat materialele necesare si a construit, pe un teren inghetat, cu diverse adversitati, o casa modulara inovatoare si eficienta, denumita Ariston Comfort Zone. Constructia a fost donata Universitatii din Copenhaga pentru ca echipa de savanti de aici sa poata cerceta impactul schimbarilor climatice asupra zonei arctice chiar si in sezonul de iarna, cand temperaturile sunt extrem de scazute.

In urma studiilor, savantii trag un semnal de alarma ca in urmatorii 100 de ani, temperaturile locale vor creste cu cel putin 5°C, respectiv cu 10°C in cel mai rau caz. Zona arctica este primul loc care va fi afectat de schimbarile climatice, cu repercursiuni care se pot extinde insa asupra intregii planete.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button