Cinci antreprenori care au participat la Programul de Asistență în Comercializarea Inovării își vor prezenta inovațiile tehnologice în domenii ca medtech, ICT, biotehnologii și nanomateriale, marți, 28 aprilie, în cadrul evenimentului Innovation Evening.
Timp de 4 luni pentru fiecare dintre cele 2 etape ale programului, 30 de antreprenori în tehnologie au parcurs un program de mentorat personalizat cu mentori din Statele Unite și mentori români, ca Florin Talpeș – Bitdefender, Andrei Pitiș – Vector Watch, Alexandru Lăpușan – Zitec, pentru a-și dezvolta strategia de comercializare globală și a avea acces la resurse despre piață, consumatori, investitori.
În cele două etape ale programului, 4 echipe de antreprenori au participat la o vizită strategică în Statele Unite pentru a- și prezenta produsele, a primi feedback de la stakeholderi relevanți și a cunoaște potențiali parteneri și investitori.
Evenimentul va avea loc la Hotel Intercontinental, Sala Rapsodia, începând cu ora 17.00 și marchează finalul primei ediții a programului.
În cadrul evenimentului accentul va fi pus experiențe personale, pe poveștile celor care se află în spatele unor tehnologii uimitoare. Antreprenorii vor prezenta ce înseamnă să inovezi, ce se ascunde în spatele unor inovații incredibile și de ce premise avem nevoie pentru a pregăti exitul unei companii românești la nivel global.
Printre antreprenorii inovatori care se regăsesc în agendă si care au făcut parte din program, se numară:
- Andras Kapy, co-fondator Axosuits, companie medtech care produce exoscheleți de mare putere
- Alexandru Floareș, fondator Solutions of Artificial Intelligence Applications (SAIA), care a dezvoltat un sistem de predicție a apariției unor tipuri de cancer
- Radu Crăciun, CBDO Flashnet, o companie de cercetare și dezvoltare în domeniul managementului inteligent al energiei. Compania a dezvoltat inteliLIGHT®, un sistem de telegestiune al iluminatului public care permite controlul individual al fiecărui corp de iluminat din oraș
- Patrick Gates, reprezentantul Green Water Nano Technology – companie care a penetrat deja piața americană- . Filtrele GWNT stau la baza dezvoltării tehnologiei de depoluare într-o singură fază.
- Alexandru Radovici, fondator Wyliodrin, platformă care permite programarea dispozitivelor embedded direct din browser. De pe PC, telefon, tabletă sau laptop, software-ul Wyliodrin permite utilizatorilor să interacționeze cu dispozitivul conectat la internet chiar și de la distanță, utilizatorii putând controla de la distanță sisteme complexe.
Participarea la RICAP a avut o influență majoră în dezvoltarea produsului pe care ne-am focalizat, dar va avea și asupra celor pe care le avem în curs de dezvoltare. Progresele pe care le-am realizat, cu ajutorul mentorilor, în ințelegerea aspectelor antreprenoriale și economice ale tehnologiilor noastre ne-au depășit cu mult așteptările inițiale. Și toate acestea într-un interval de timp relativ scurt. Am putut constata atât la cei doi mentori, cât și la toti cei implicați în RICAP, nu doar inteligență și competență, ci și o reală implicare în dezvoltarea produsului și a companiei noastre.
Alexandru Floareș, antreprenor participant în program și speaker în cadrul evenimentului
RICAP selectează cele mai promițătoare companii cu tehnologii inovatoare din România și le susține să comercializeze pe piața internațională. RICAP este un proiect realizat de Centrul Român pentru Inovaţie în Dezvoltare Locală (CRID) şi Larta Insitute (Los Angeles, SUA), implementat cu sprijinul Gea Strategy & Consulting şi finanţat de Romanian-American Foundation.