GadgetTrends

Antivirus free Bitdefender vs antivirus cu plată Bitdefender – care sunt diferențele?

Antivirusul a devenit în prezent o necesitate pentru o protecție adecvată împotriva fraudei online. Majoritatea programelor de antivirus oferă mai mult decât o simplă scanare și eliminare a virușilor. Acestea beneficiază de funcții suplimentare precum protecție anti-phishing, firewall de rețea, un manager de parole, control parental, o rețea virtuală privată (VPN) și alte funcționalități dedicate dispozitivelor mobile.

Un antivirus care merită instalat și testat este cel oferit de compania Bitdefender. Eficiența sa este ridicată fiindcă beneficiază de o bază de date de programe malware, care împreună cu inteligența artificială și învățarea automată oferă o protecție sporită computerului, comparativ cu alți competitori de pe piață.

Foarte important de menționat este că antivirusul de la Bitdefender se bazează pe cloud, iar toate scanările de tip malware au loc pe serverul lor propriu, ceea ce eliberează din presiunea resurselor propriului dispozitiv.

În plus, antivirusul de la Bitdefender oferă o securitate cibernetică sporită, dar și posibilitatea utilizatorilor de a realiza setări avansate cum ar fi partajările de rețea, sectoarele de pornire, scripturile, dar și anumite fișiere recent create.

Alte caracteristici ale antivirusului Bitdefender:

– Detectează și blochează site-urile de tip malware care încearcă să obțină date personale, precum parole sau alte date de autentificare;

– Monitorizează constant evoluția aplicațiilor instalate și „intervine” când o activitate este considerată „suspectă”;

– Identifică și blochează exploiturile care pot compromite sistemul de operare;

– Descoperă site-urile considerate „periculoase” și avertizează utilizatorii când există o potențială tentativă de înșelătorie.

La fel ca alți competitori de pe piață, Bitdefender oferă o versiune gratuită a antivirusului, dar și una cu plată, costul ridicându-se la 89,99 RON în primul an. Desigur, există diferențe majore între cele două versiuni, după cum urmează:

Antivirusul în versiunea „free” oferă doar următoarele caracteristici:

– Scanare la accesare;

– Scanare la cerere;

– Mediu de recuperare pentru Windows;

– Protecție web.

În schimb, versiunea Bitdefender Antivirus Plus pune la dispoziție mai multe facilități:

– Scanare la accesare;

– Scanare la cerere;

– Mediu de recuperare pentru Windows;

– Protecție web;

– Prevenirea amenințării rețelei;

– Remediere ransomware;

– Detectarea vulnerabilității PC-ului;

– Securitate WI-FI;

– Siguranța plăților online;

– Antitracker;

– Utilizarea VPN-ului;

– Crearea mai multor profiluri;

– Ștergerea definitivă a fișierelor.

Un program de antivirus a evoluat în ultimele decenii, astfel că și cerințele sistemului de operare au crescut. Un Bitdefender Antivirus rulează la o capacitate maximă dacă computerul include unul dintre următoarele sisteme de operare: Windows 7 cu Service Pack 1, Windows 8.1, Windows 10 și Windows 11. De asemenea, memoria RAM trebuie să fie de minimum 2GB, iar spațiul liber disponibil pe hard disk de 2,5 GB.

Tentativele de fraudă în online au crescut vertiginos în ultimii ani, așa că instalarea unui antivirus a devenit necesară. Bitdefender a creat unul dintre cele mai bune programe anti-malware de pe piață, cu diferite funcționalități. Pentru o securitate cibernetică avansată, se recomandă mai degrabă versiunea cu plată a antivirusului, întrucât oferă mai multe funcții avantajoase pentru a naviga online în siguranță.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button