GadgetSmartphone

Alexandru Petrescu, developer Facebook: 66% dintre români folosesc telefoane “low-end” pentru a accesa Facebook!

facebookAlexandru Petrescu (Software Engineering Lead în cadrul Facebook) lucrează în prezent la îmbunătăţirea performanţelor şi eficienţei traficului de date ale aplicaţiei Facebook pentru Android. Înainte să se alăture Facebook, a fost co-fondatorul companiei Urban Pixels, un start-up din New York care a realizat aplicaţia de căutare pentru media de streaming, Can i Stream It!

Dacă săpăm mai adânc, aflăm că Alex a trudit timp de 9 ani în birourile unor agenții de publicitate digitale prin Dallas, LA și NYC, construind site-uri, aplicații și jocuri pentru un număr de branduri globale bine-cunoscute.

Astăzi, la Droidcon Eastern Europe 2014, cea mai mare conferință regională dedicată dezvoltatorilor Android, el a prezentat, pe scurt, câteva detalii și date statistice despre cea mai accesată rețea de social media.

Potrivit lui Alex Petrescu, 66% dintre români folosesc telefoane “low-end” cu Android pentru a accesa Facebook, iar 85% din postarile de pe Facebook sunt însoțite și de fotografii. În acelși timp, 65% din traficul de pe messenger este dat de pozele trimise. Acesta a mai spus că aplicația ‪de Facebook‬ este accesată de circa 10.000 de modele diferite de terminale cu Android.

Chiar dacă a specificat clar diferențele între telefoanele de 600 de euro și cele de 100 de euro, Alexandru Petrescu consideră că un developer care vrea să primească 4,5 – 5 stele în Google Play nu trebuie să se gândească doar la utilizatorul cu smartphone-ul cel mai performant, ci la toți potențialii clienți.

Clasamentul cu terminale populare în România, după an:

facebook

Droidcon Eastern Europe 2014 este cea mai mare conferință regională dedicată dezvoltatorilor Android și are loc în intervalul 10 – 11 octombrie la București.

Evenimentul reunește cei mai talentaţi dezvoltatori Android din regiune. Aici, sunt prezentate, în premieră, noutăţi şi bune practici din diferite sectoare precum: Android Wear, Android TV, Realitatea Augmentată, Android Studio, Gaming, dar şi subiecte sensibile, precum securitatea aplicaţiilor mobile.

La ediţia de anul acesta au fost anunțați 400 de dezvoltatori din peste 10 ţări, cu aproximativ 60%  mai mulți faţă de anul trecut.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button